Sport

Mezey csak egy továbbjutót tudott megnevezni a H csoportból

szabó

Létrehozva: 2017.12.02.

Kisorsolták a jövő évi oroszországi, június 14. és július 15. között rendezendô foci-vb nyolc négyes csoportját. A kvartettekből két-két válogatott jut a legjobb tizenhat közé.

Nem jött össze igazán félelmetes halálcsoport a moszkvai Kremlben rendezett vb-sorsoláson. Afelől viszont nincs vita, hogy az A és H jelű négyes mezőnye nem túl acélos. Lapunknak illusztris hozzáértő, a magyar válogatottat az 1988-as mexikói vb-re kijuttató kapitány, dr. Mezey György kommentálta a csoportok erőviszonyait.

A szakember úgy véli, az A négyesben az oroszok és Uruguay mellett Egyiptom sötét ló, a B-ben Portugália és Spanyolország könnyedén lép tovább, igaz, Iránra jó lesz ügyelniük. – A C kvartettből a franciákkal Peru megy a legjobb tizenhatba, Dánia nem fajsúlyos válogatott, tehát búcsúzik – magyarázta Mezey, aki szerint a D csoportban Argentína és Horvátország a favorit, Nigéria viszont meglepetésre kész. Az E jelű négyesből Brazília és Szerbia lesz nyolcaddöntős, míg Svájc három meccs után hazatér. Az F csoport német–mexikói továbbjutót sejtet, a svédek tudása nem elég a nyolcaddöntőre. 

– A G csoportban Anglia és Belgium to­vábbjutása fix, Panama azért veszélyes, mert korábban az Egyesült Államok orra alá borsot tört. A H négyesben Kolumbia tudása elismerésre méltó, bár kérdés, melyik klasszis játékosukat lövik le a vb-rajt előtt, mert azon a környéken ez már megesett, és előfordulhat most is. Innen a másik továbbjutót képtelen vagyok megnevezni.

A világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay
B csoport: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán
C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia
D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria
E csoport: Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia
F csoport: Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea
G csoport: Belgium, Panama, Tunézia, Anglia
H csoport: Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek