Sport

Az éhség elől menekült két bunyós a fővárosba

szs

Létrehozva: 2017.12.21.

Még nem tudni, mihez kezd a Budapesten szerencsét próbáló két ügyes amatőr bokszoló, a minap ezüstérmet szerző, 21 éves Könnyű Richárd és a bronzzal gazdagodó, 24 esztendős Könnyű Károly. A testvérpárnak elege lett a nélkülözésből, ezért csapot-papot hátra hagyva, elköszöntek klubjuktól, az Eger SI-től.

– Ebben az évben nem kaptam az egyesülettől pénzt – árulta el lapunknak a 2017-es ifjúsági olimpiai bronzérmes Richárd. – Sokszor éhesen készültünk, így megkönyörülve rajtunk két héttel a felnőtt magyar bajnokság előtt kap­-tunk 130 ezer forint étkezési hozzájárulást.

Ricsi hangsúlyozza: a klubjánál nem kényeztették el. Nehéz életkörülményei javítására edzője például azt ajánlotta, vállaljon közmunkát.

– Kérdem én, ez esetben mikor edzettem volna? Így is a nővéremnél húztuk meg magunkat Karcsival, örökké a nyakán csak nem élhettünk – mondta el őszintén. – A szövetség az éremért adott száz­ezer, Károlynak ötvenezer forintot, de az elment a tartozásokra, elvégre meg kellett élnünk valahogy. A klubnál érdeklődtem, adnak-e pénzt a dobogós helyekért, de nem kaptunk választ.

Ez aztán betette a kaput a testvéreknél. Vonatra ültek, és most a nagynénjüknél laknak a fővárosban.

– Budapesten korábbi egri edzőnk, Gégény Zoltán kisegített minket ötvenezer forinttal, így legalább az ünnepek alatt nem koplalunk – tette hozzá Ricsi, aki azt tervezi, rákérdez a szövetség­nél, tudják-e őt valamilyen módon anyagilag segíteni. Ha nemleges választ kap, bejelentkezik Rácz Félix profi bokszvállalkozásához, ám ez esetben egy újabb, sokra hivatott amatőrt veszít el a magyar ökölvívás. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek