Sport

Nem kerül árvaházba a bokszoló Kovács Edit gyermeke

(or)

Létrehozva: 2017.08.05.

<p>Rengeteg megkeresés érkezett lapunkhoz, miként segíthetnének a volt ökölvívó, Kovács Edit árváján. Megtudtuk: az édesapja neveli tovább.</p>

Csütörtök óta a mátraházi családi házától ötszáz méternyire található temetőben alussza örök álmát a 37 éves korában szívinfarktus miatt elhunyt egykori válogatottkeret-tag ökölvívó, Kovács Edit. Miként lapunk megírta, az élete utolsó éveiben természetjáró néhai öklöző Balatonszemesen pihent a kisfiával, aki a végzetes reggelen hiába szólongatta édesanyját.

Edit volt klubja, a Gyöngyösi AK vezetői arról be­széltek, próbálják segíteni majd a fiút, s ebből sokan arra következtettek – ok nélkül –, még az is előfordulhat, hogy a nyolcéves srác árvaházba kerül. 

De mint kiderült, ettől nem kell tartania, mert a fiú jövője rendezett, ugyanis az édesapja neveli majd tovább. Elértük az apukát, ám elzárkózott a beszélgetéstől, még a neve közléséhez sem járult hozzá. Annyit azonban megtudtunk, hogy manapság futballedzőként dolgozik, korábban játszott külföldön is. 

Állítólag az árván maradt fiú szeret focizni, de a gyöngyö­si bokszklubban is szívesen fo­gadják.

– A Gyöngyösi AK igyekszik enyhíteni a nehézségein, megkérdezzük a papájától, mi másban segíthetünk – mondta a gyöngyösi öklözők vezetőedzője, Debreczeni László. – Mivel Editke megbecsült versenyzőnk volt, azt ajánlom árván maradt fiának, látogasson el a boksztermünkbe. Az épület folyosóján láthatja a mamája fotóit is. – Az a lényeg, hogy e nehéz napokban a lehetőséghez mérten igyekezzen sokat játszani. A sport gyógyszer a lelki sebre, segít a trauma feldolgozásában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek