Sport

Miklós Edit újra síelhet: Nem tettem le az olimpiai éremről

csb, kb

Létrehozva: 2017.08.18.

Forrás: MTI, Facebook

Jövő héten újra sílécre áll az olimpiai hetedik helyezett alpesi síelő, Miklós Edit, aki Svájcban kezdi meg a felkészülést a februári téli olimpiára.

– Már nagyon vártam, hogy eljöjjön ez az idő. Rendkívül hiányzott, hogy újra a hegyekben csússzak. Ismerős terepen, egy gleccseren, 4000 méteren fogom ismét elkezdeni a léces edzéseket. Hétfőn utazom ki, de a tréninget csak kedden kezdem, tíz napot töltök majd az alpesi országban – mondta a Borsnak Miklós, aki hozzátette: a térdműtéte miatti hét hónapos kihagyás után van némi lemaradása vetélytársaihoz képest.

– Hogy pontosan mennyi, az most fog kiderülni. Fél évem van felkészülni az olimpiára, ha az jól sikerül, akkor nem hiszem, hogy gond lehet. A legnagyobb hátrányt az jelentheti, hogy én a játékokon próbálhatom ki először a pályát, míg riválisaim már versenyeztek a helyszínen.

A kiváló síelő a sérülés ellenére sem adta fel álmát, a célja az, hogy dobogóra álljon Pjongcsangban. 

Gyarmatinak elúszott Pjongcsang

A vb-6. hódeszkás, Gyarmati Panka ugyan már elkezdte a havas edzéseket, nem a pjongcsangi olimpiára készül. Novemberi edzésbalesete miatt – amely után a sípcsontját hét csavarral rögzítették –, esélye sincs az indulásra. 

– A sérülésem miatt hét versenyt kihagytam, s már csak egy van hátra, Svájcban, márpedig a pontok összeadódnak, így rajta sem vagyok a világranglistán, ami alapján kvalifikálni lehet az olimpiára – mondta Gyarmati. – Ráadásul a lábam sem tökéletesen gyógyult, snowboardozás közben azért fájdogál, s az ízületben is vannak még szakadások. 

Ennek ellenére teljes edzésmunkát végez, a csontját rögzítő csavarok eltávolítását pedig a szezon végére tervezi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek