Sport

Masters vb: Szepesi Niki három rekordra készül 

szabó

Létrehozva: 2017.08.06.

<p>Hosszú Katinka nyomába szeretne lépni Szepesi Ni­koletta. Nem kizárt, hogy senior világbajnok lesz, bár ő szerényen csak annyit vár el magától, hogy három egyéni magyar masters-rekordot repesszen a 30–34 évesek korosztályában.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

– Az 50, a 100 és a 200 hát távján szeretnék rekordot dönteni. De emellett még indulok a 4x50-es mix vegyesben, illetve a 4x50-es női gyorsstafétában is – magyarázta Niki. Az úszónőt az a Szlavitsek Gabriella Tünde is arra ösztökélte, hogy nevezzen a grandiózus seregszemlére, aki 1988-ban első magyar nőként átszelte  a La Manche-csatornát. 

A ma már gyerekekkel foglalkozó Szepesi 6400(!) úszó társaságában vesz részt a hétfőn rajtoló eseményen. Az ak­tív korában Eb-bronzot szerzett edzőnő szerint szép eredményeket érhet el, hi­szen jó erőben van. 

– Mivel ifjú úszópalántákat tanítok, és besegítek a fiatal vízilabdázók képzésébe is, edzésben vagyok. Persze amióta neveztem a vb-re, növeltem a tréningadagomat, elvégre az öt szám, az öt szám – mesélte Niki. 

Az úszók augusztus 14. és 20. között ug­ranak a medencébe. A rendezvény előtt abban reménykedett, hogy valamelyik versenye helyszínéül a Duna Arénát jelölik meg. Ez a kívánsága meghallgatásra talált, mert nem a Hajós Alfréd Uszodában szólítják rajtkőre, hanem abban a csodás sportpalotában, melynek szépsége lebilincseli, feldobja.

– Örömmel fogadtam, hogy a versenyeimre kis tanítványaim csoportosan kilátogatnak a szüleikkel, ők pluszmotivációt adnak majd.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek