Sport

A rákot legyőzve lett bajnok Attila

T. R.

2017. augusztus 6. vasárnap 10:15

<p>Tóth Attilánál hét éve diagnosztizáltak rákos betegséget, éppen első éves volt az egyetemen. Nemcsak hogy meggyógyult azóta, de bajnok lett a tranpszplantáltak versenyein.</p>

Attila 2010-ben másodéves volt a Budapesti Műszaki Egyetemen, amikor tanulás közben két megduzzadt nyirokcsomót tapintott ki a nyakán. Hamar kiderült, hogy rákos. Mátészalkaiként Debrecenben járta végig a vizsgálatok szövevényes útját. A gyógykezelését azonban nem vállalták, a budapesti Szent László Kórházba irányították. 

– Kilenc hónap intenzív kemoterápia következett, majd csontvelő-átültetésen estem át. Szövődmények léptek fel, leállt a májam és mindkét vesém. Az átültetéskor 54 napot töltöttem kórházban, teljesen steril körülmények között. Az átültetés utáni 100. nap után kinyílt előttem a világ, a 180. nap után már az immungyógyszert sem kellett szednem. Nagyon makacs vagyok, elhatároztam, hogy mindenképpen meggyógyulok. Követtem az orvosi utasításokat, és Isten is megsegített.

A gyógyulási folyamat során, 2011-ben ismerte meg Rékát, akit később feleségül vett. Az ô ösztönzésére kezdett megint sportolni, visszatért az asztaliteniszhez. 2012-ben indult az onkoolimpián pingpongban egyéniben és fociban csapatban aranyérmes lett. Később a transzplantáltak világjátékán és Eb-jén nyert aranyakat. 

– Évente járok kontrollra, öt év elteltével nevezhető az ember gyógyultnak, nekem hat telt el a transzplantáció óta – magyarázza Attila. – Edzhetek keményen, csak arra kell figyelnem, hogy mindig legyen nálam antibiotikum és vírusellenes gyógyszer. Aki hasonló cipőben jár, annak azt tanácsolom, hogy ne adja fel, Isten számára nincs lehetetlen. Bátran kérjenek segítséget, akár tőlem is!

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Megdöbbentő képek a tongai vulkán pusztításáról

hirtv.hu

Vezércikk: Egyre frusztráltabb Karácsony Gergely

vaol.hu

Halálos vonatbaleset történt Rátótnál

origo.hu

25 millió felett a Game Pass előfizetőinek száma

nemzetisport.hu

Chelsea: Werner nem érti, miért így viszonyulnak hozzá a szurkolók

origo.hu

Többségi tulajdonrészt szerez az állam a debreceni repülőtér üzemeltetőjében

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

magyarnemzet.hu

Márki-Zay tanácsadója elszólta magát: Nem lesz áfacsökkentés

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül