Sport

Agyrázkódást szenvedett a futólány, akit társa próbált felállítani a döntőn – videó

(szabó)

Létrehozva: 2017.07.24.

Mivel korosztályában, a húszévesek között a legjobb európai idő az övé volt, a dombóvári Tóth Lili Anna okkal tervezte, hogy érmet szerez szeretett edzőjének, Fazekas Gáspárnak. A 19 éves futónő azonban a grossetói U20-as Eb 3000 méteres akadályfutó döntőjében hatalmasat bukott. Kórházba került, súlyos agyrázkódást szenvedett.

👏Absolutely incredible scenes. Unbelievable sportsmanship👏 Hungary's Tira Pavuk checks on fallen teammate in 3,000m steeplechase final

European Athletics (@europeanathletics) által megosztott bejegyzés,

Lili ezer méternél átvette a vezetést, de beakadt a lába az akadályba, és óriásit esett. Nem tudott felkelni, a riválisok otthagyták, csak honfitársnője, a békéscsabai Pavuk Tíra segített. Kérdezgette Tóthot, mit érez, de hamar világossá vált, hogy Tóth sokkos állapotban van. Ezért Pavuk futott tovább, a mezőny után iramodott, két versenyzőt megelőzött, és végül a 12. helyre jött be.

– Mivel Gazsi bácsi nemrég ment nyugdíjba, ez alkalomból Lili Eb-aranyérmet ígért neki – magyarázta Spiriev Attila, a magyar atlétaválogatott szakmai igazgatója. – Lili nincs túl jól, bár csontja nem tört, de több zúzódást szenvedett. Éjszaka az állapotát mindvégig orvosok figyelték, majd visszatért társai közé. A szállóban fekszik, de a hétfői hazatérése aligha ígérkezik fájdalommentesnek. 

Pedig amikor az élre állt, 3:21.80 perces részidőt mutatott az óra, így a tervezett 3:22-es időn belül volt, vagyis nagy valószínűség szerint aranyat hozott volna mesterének.

Pavuk Tíra tette előtt mindenki kalapot emelt. Az olasz nézők mindannyiszor vastapssal jutalmazták, ha előttük futott el, majd késő este, amikor betért a szálloda éttermébe, valamennyi ifjú atléta felállva tapsolta meg sportszerűségi díjat érdemlő tettét. 

Tíra a verseny után szintén nyilatkozott, erről itt írtunk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek