Sport

Bajnok kézissel jár Dombvári Bence

szs

Létrehozva: 2017.05.24.

Dombvári Bencének dupla oka van az örömre. Csinos szőke barátnője, Katona Liza megnyerte a másodosztályú kézilabda-bajnokságot a Vasassal, és az is eldőlt, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem emeli négy évre a Bp. Honvéd kajakosának eltiltását.

– Valamennyi Vasas-meccsen ott voltam, legutóbb Gárdonyban is, amikor Lizáék kiharcolták a feljutást – árulta el Dombvári, aki a bajban is bizton számíthatott átlövőként kézilabdázó párjára.

– Már a kedvesem sikere is hatalmas boldogsággal töltött el, hát még az, hogy visszanyertem életem értelmét, folytathatom a kajakozást, hiszen ha négy idényre tiltottak volna el, felhagyok az élsporttal. Ismert, a kajakos három számban kvalifikálta magát a 2016-os riói olimpiára, ám doppingvétsége – tavaly júliusban 0,4 nanogram sztanozololt leltek a vizeletében – miatt a Magyar Antidopping Csoport (MACS) két évre eltiltotta. Szerencséjére a WADA nem duplázta meg a büntetését.

– Jövő július 9-e után újra versenyezhetek, és célba veszem a 2020-as tokiói olimpiát – mondta Dombvári, akinek már nem kell megélhetési kényszerből felszolgálnia a Champs Pubban.

– Szüleim, barátaim anyagi segítségével újra csak a tréningezésre figyelek. Igaz, az edzőm nem segíthet, mert tilos, de egyedül is falom a vízi kilométereket.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek