Sport

Ligetvári már nem fél a dán őserőtől

Szabó Sándor

Létrehozva: 2017.04.30.

Bár a januári franciaországi vb-n egy durva német könyökölés következtében a fél fogát lenyelte, a pótlás kész, így állítható, hogy Ligetvári Patrik kézilabdázó körül ismét kerek a világ.

Már csak azért is kerek, mert az immár csak ideiglenes szövetségi ka­pitány, Xavier Sabaté a hazai mezőny egyik legkiválóbb védőjének tartja. En­nek ellenére a Veszprém 202 centi ma­gas, 104 kilós reménysége alig akarta elhinni, hogy szerelést húz a világbaj­nokságon.

– Arra tippeltem, hogy csak a 2019-es dán–német közös rendezésű vb-n jutok bizonyítási lehetőséghez – mondja a 21 esztendős balátlövő, aki Várpalotán eleinte az úszással kacérkodott, majd hétévesen a kézilabdára váltott. Tizennégy esztendősen aztán nőni kezdett, és most a hozzáértők azt jósolják, hogy 205-208 centi között állapodik meg végleges testmagassága. 

Felvetésünkre, miszerint ő, továbbá Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Juhász Ádám és Borbély Ádám lesz egy új magyar vá­logatott gerince, azt válaszolja: lassan a testtel, addig még rengeteget kell dolgoznia. – De tudatosan készülök, a vb-n jegyzetfüzetet nyitottam annak rögzítésére, hogy kik a földkerekség legdurvább támadói, akik ellen megoldást kell találnom védekezésben. A kőkemény dán Mikkel Hansentől sem félek, mert tanulmányoztam, miként lehet őt kezelni. Remélem, csütörtökön ezt a Papp László Arénában a dánokkal vívandó Eb-selejtezőn be is bizonyíthatom. Boldoggá tesz, hogy a világ legjobbja, klub- és válogatottbeli társam, Nagy Laci folyamatosan ellát tanácsokkal. A veszprémi edzések kőkemények, mindenki tudja, hogy a maszatolásnak nincs értelme, ütközni kell rendesen.

Ligetvári abban reménykedik, hogy új svéd klubtrénerük, egyszersmind szövetségi kapitányuk, Ljubomir Vranjes is számít rá válogatottjában.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek