Sport

Kínos: „Lerosbergezte” mérnöke Bottast

Ko-Be

Létrehozva: 2017.04.10.

<p>A vb-címvédő, Nico Rosberg korábbi mérnöke, Tony Ross vitte el a show-t Kínában. Nicónak nevezte új versenyzőjét, Valteri Bottast.</p>

Forrás: AFP

Visszasírják a Mercedesnél Rosberget, legalábbis a korábbi versenymérnökének nagyon hiányzik, hogy valakit Nicónak szólíthasson. Tony Ross hiába dolgozik már hetek óta Valteri Bottasszal – a finn pilóta ugyanis nemcsak a német világbajnok autóját, hanem a stábját is megörökölte – nevét még nem sikerült megjegyeznie. 

„Még mindig van lehetőségünk a negyedik helyre, Nico...” – hallatszottak Ross szavai Bottas csapatrádióján. – „...vagyis Valteri.” – javított gyorsan a szakember. 

Apropó, nevek! Úgy tűnik, a Kínában rajt-cél győzelmet aratott Lewis Hamiltonnak pedig Max Verstappen nevét nem sikerül memorizálnia. Pedig jobban tenné, ha megtanulná, mert a tizenkilenc éves holland egyre többet tűnik fel mellette a dobogón, ezúttal Sebastian Vettel mögött a harmadik lett.  

Eredmények

A VÉGEREDMÉNY (56 KÖR)

1. Hamilton (Mercedes) 1:37:36.160

2. Vettel (Ferrari) 6.250 mp h.

3. Verstappen (Red Bull) 45.192 mp h.

4. Ricciardo (Red Bull) 46.035 mp h.

5. Räikkönen (Ferrari) 48.076 mp h.

A VB ÁLLÁSA

1. Hamilton 43

2. Vettel 43

3. Verstappen 25

4. Bottas 23

5. Räikkönen 22

– Nagyon jól vezetett Sebas­tian, és ez a fiatal srác is itt – mondta Hamilton a pódiumon, amikor Verstappen közbeszólt: – Ezt a srácot Maxnek hívják! 

– Igen, tudom a neved – válaszolt a brit versenyző. – Pedig mindig csak „a srác”-nak hívsz – vágott vissza Verstappen. 

– Tényleg? – csodálkozott rá Hamilton, akit a pódiumon azzal szembesítették, hogy a nézők nem őt, hanem bizony a fiatal srácot választották a nap versenyzőjének. 

– Nem zavar, mert én vagyok a dobogó tetején – szúrt oda mosolyogva egy utolsót Hamilton.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek