Sport

Delfinek kísérték az óceánban Gabit

szabó

Létrehozva: 2017.04.26.

Öthetes erőgyűjtés után hazaérkezett az egyesült államokbeli Newport Beachből Szabó Gabriella. Háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk új sportággal ismerkedett Kaliforniában: a surf skivel.

– Abban béna voltam, viszont a nyílt óceánon jól suhant a kajakom, még aranyos delfinek is követtek – mesélte Gabi, aki új trénerével, a szlovákiai magyar Likér Péterrel a szokottól eltérő szakmai ösvényt tapos.

– Pattogósabb, intenzívebb edzéseket vezényel, a versenytempóhoz igazodót – magyarázta a Honvéd klasszisa.

– Nem titok, a tavalyi riói olimpia után fel akartam hagyni a kajakozással, ugyanis a mentális felkészülésem egyre nehezebben ment, de aztán változtattam az elképzelésemen. Hogy a trénerváltás sikeres volt-e, az majd csak az idei versenyeken derül ki, ahol nem lesz könnyû dolgom, nagyon jók a fiatalok. Nem túlzok, ha azt állítom, olimpiai erejű a honi női mezőny. Amint ismert, Hüttner Csaba kapitány szeretné, ha a jövőben mindig dél-afrikai edzőtáborban készülnének a versenyzők.

– Ha ott szakmailag minden tökéletes lesz, részemről rendben! Én a Marsra is elmennék edzeni, ha ott ideálisak a feltételek – reagált a kajakos. Keresztelőre viszont nem megy, pedig feltételeztük, hogy Kozák júniusban születendő kisleányának a keresztmamája lesz.

– Ha más keresztszülőt választott, az a szíve joga. Amúgy a 2020-as tokiói olimpia után befejezem a sportot, és két gyermeket szülök. Egy nem elég, mert az maga a csoda, amikor a tesók szeretik egymást. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek