Sport

235 nap kihagyás sem törte meg Karakast

szabó

Létrehozva: 2017.04.27.

Más már régen hátat fordított volna a tataminak, ha annyit kellett volna szenvednie, mint Karakas Hedvignek, ám a Bp. Honvéd dzsúdósát más fá­ból faragták. A több műtéten is áteső sportoló 235 cselgáncsmentes nap után újra edzés­be állt. Lapunknak elárulta, muszáj volt átesnie a beavatkozáso­kon, mert a 2012-es londoni olim­piai ötödik helyét és a tavalyi riói hetedik pozícióját részben térd- és bokaszalag nélkül (!) har­col­ta ki.

– A tréningek előtt hosszú perceket vett igénybe, ameddig befásliztam, rögzítettem a térdemet, a bokámat, de összeszorított foggal küzdöttem, mert nem adom fel egykönnyen az álmaimat – magyarázta a Hédi becenevű cselgáncsozó, aki ha az augusztus végén kezdődő budapesti vb-n rendeznének – még nem késő kiírni! – szépségversenyt, bizonyosan dobogóra kerülne.  

Az egy vb- és két Eb-bronz­éremmel rendelkező Karakas legutóbb január végén esett át műtéten, ezért nem rak terhet a saját vállára, azaz dobogós vagy pontszerző helyezés sem szerepel jelenleg a célkitűzései között. 

– Már az is nagy szó, hogy félelem nélkül készülhetek a vb-re. Persze a hazai közönség segítsége sokat segít, s ne higgyék, hogy csak kötelességből indulok. Most építem újra magam. Mentálisan már rendben vagyok, most a jobb combizmom erősítésén dolgozom, ami viszont hosszú időt igényel – avatott be a kulisszatitkokba Karakas, aki örül, mert a jobb térde, ami hosszú időn keresztül a szalaghiány miatt „lötyögött”, remekül bírja a strapát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek