Sport

Újpest-Fradi: ez a derbi nem a játékról marad emlékezetes

Bors

Létrehozva: 2017.03.05.

<p>Küzdelmes, de gyenge színvonalú meccsen nyerte meg 1-0-ra a Ferencváros az Újpest elleni derbit. A felújított Szusza-stadionban voltak problémák, volt egy kis szurkolás, egy szerencsés gól, és egy leánykérés.</p>

Bosszantó

Lassú beléptetés

Nem debütált tökéletesen a 800 millió forintból „kicsinosított” Szusza-stadion. Habár 8 ezer, vagy annál több néző korábban is kilátogatott már egy-egy Megyeri úti derbire, a kezdés pillanatában olyan hosszú kígyózó sort a bejáratnál már rég lehetett látni, mint szombat este.

Szűkös sajtópáholy-fotósok a lelátón

A felújított létesítményben a sajtópáholyt is rendbe tették,  a derbit mégis nagyjából tíz újságíró – köztük egy rádiós munkatárs – állva, a korlátra támaszkodva nézte, közvetítette végig. Ennél is kellemetlenebb, hogy több napilap fotósának a lelátóról kellett fényképeznie, mert az MTVA munkatársai többen voltak, mint amire számítani lehetett, így elfogyott a fotósmellény.

Minősíthetetlen talaj-alacsony színvonal

Március eleje van, és a Szusza-stadion gyepéhez a felújítás során egy ujjal sem nyúltak, így nem meglepő, hogy a pálya nem volt csúcsminőségű. Thomas Doll, az FTC vezetőedzője szerint egy német ötödosztályú csapat libalegelőjéhez volt hasonlatos, és való igaz, hogy a folyamatos, kombinatív játékot nem segítette a talaj. Igaz, a hazai csapat legalább próbálkozott támadásszövéssel – igaz kevés sikerrel -, míg a vendégek csak ívelgettek, így a színvonal kiábrándító volt.

Csukics mutogatása

Az FTC csereként beállt veterán futballistája, Vladan Csukics sokadszor nem bírt magával a derbin. Nem először fordult ugyanis elő, hogy örömében mutogat, hergeli az újpesti tábort. Viselkedését a lila-fehérek focistája, Windecker József egy jókora taszajtással torolta meg a lefújás után.

Szórakoztató

Újpesti koreográfia

Sajnos ezúttal valahogy a hangulat sem volt az igazi, amiben valószínűleg a kevés helyzet, a gyenge színvonal is közrejátszott. Szokatlan volt, hogy az új rend szerint a két szurkolótábor helyet cserélt egymással a stadionban. Az újpesti szimpatizánsok azért így is kitettek magukért, ismét látványos koreográfiával köszöntötték a kivonuláskor a két csapatot. 

Gera gól

Kevés igazi futballmomentumot jegyezhettünk fel. Ami azonban a ferencvárosi szurkolók számára mégis feledhetetlen marad a 219. derbiről, az Gera Zoltán mérkőzést eldöntő gólja. A rutinos FTC-ikon kissé szerencsés módon egy megpattanó szabadrúgásból volt eredményes.

Leánykérés a félidőben

Szintén az emlékezetes pillanatok közé tartozik, hogy az egyik lelkes újpesti szimpatizáns a félidőben, mikrofonnal a kezében járult a lila-fehér tábor elé, ahol nehezen hallhatóan, de megható módon, letérdelve kérte meg a lelátón helyet foglaló barátnője kezét. A hölgy örömében leszaladt a pálya szélére kedveséhez, és igent mondott neki.

A játékvezető öltöztetése

Egy mulatságos, vagy újpesti részről talán bosszúságos jelenet is színezte a gyenge összecsapást. A meccs finiséhez közeledve Farkas  Ádám játékvezetőnek meggyűlt a baja a felső öltözetével, illetve talán a mikroportjával,  és percek teltek el, mire két hazai játékos segítségével  a helyére kerültek a dolgok, és folytatódhatott a meccs.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek