Sport

Nem hagyja veszni a pénzét az olasz expornós

K. B.

Létrehozva: 2017.03.09.

Forrás: Vagvölgyi Bálint

A Magyar Labdarúgó Szövetség kizárta az NB III Nyugati csoportjából a nagy múltú Tatabánya FC-t – robbant a hír szerdán, ám az olasz expornós Massimiliano Caroletti, a klub 70 százalékát birtokló AGS-Sport 23 Kft. tulajdonosa ezt nem hagyja annyiban. Mint ismert, a csapat sorozatban harmadik bajnokijára nem állt ki – a játékosokat egy csoport biztonsági őr nem engedte be a stadionba – ami az MLSZ szabályzatának értelmében a kizárással büntetendő.

– Péntek este kaptam egy levelet, hogy irodabérleti díjként kiszámláztak nekünk 260 ezer forintot, és amíg ezt nem rendezzük, nem léphetünk a sta­dionba. Pedig korábban tíz évre ingyen megkaptuk a pályát – mesélte a hétvégi balhéról Bandler Bertold, a klub ügyvezetője.

– Az olasz tulajdonos az adósságok egy részét kifizette, nem akarja, hogy a befektetett pénzét egyik pillanatról a másikra elveszítse. Beismerjük, hogy hibáztunk, de nemcsak mi, az önkormányzat is – tette hozzá. Az első elmaradt mérkőzésen, még februárban egyedül a kapus, Rigó Gábor jelent meg, neki tartozott a legnagyobb összeggel a tulaj.

– Betartotta az ígéretét, a tíz játékos, aki szombaton ott volt a stadionnál, megkapta a pénzét. Nem szeretnék számszerűsíteni, de sok pénzről van szó – mondta Rigó, aki kilenc társával együtt készül a bajnokság folytatására.

– Hiába mutatta a szerződést az olasz tulaj, a biztonsági őrök nem engedtek be minket. És mivel a bíró nem tudott minket leigazolni, az MLSZ úgy döntött, kizárja a csapatot. Most egy jogászt bízott meg a tulajdonos, hogy fellebbezze a szövetség határozatát. A hétvégi meccsünk biztosan elmarad, de úgy készülünk, hogy a jövő héten újra pályán lehetünk.   

183 milliós vita

Egy 183 millió forintnyi nagyságú TAO-támogatáson is megy a vita a Tatabánya FC és az újonnan alakult helyi klub, a jelenleg a megye III. osztályban szereplő TASK között.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek