Sport

Nem nő a csalásveszély a 48 csapatos vb-n

Bors

2017. január 12. csütörtök 08:15

Forrás: AFP

Miközben a fejlett futballkultúrájú országokban totál kivannak, hogy a FIFA 2026-tól 48 csapatosra növeli a vb létszámát, nálunk ‘majd mindenki örül. A spanyolok pereskedni akarnak, mert a nemzetközi szövetség nem kérdezte meg a klubok véleményét, holott a nagyobb létszám miatt ötven százalékkal több La Liga-játékos vesz majd részt a tornán.

Lázár Mátyás, fogadási csalással vádolt korábbi labdarúgó

– Lehet, naiv vagyok, de nem hiszem, hogy a vb-ken manipulálnak meccseket, ezért a létszámnövekedés miatt nem nő a csalásveszély. Ugyan a bundakirály, Wilson Raj Perumal a könyvében azt állította, korábban lefixáltak vb-mec­cseket is, de én ezt nem hiszem el. A magyar válogatott vb-szereplésének esélye mindenképpen javul, és hiába fanyalognak a nagy nyugat-európai országok, színvonalhanyatlástól sem kell tartani.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

– Jó kezdeményezésnek tartom a 48 csapatos   vb-t. A bevételek maximalizálása miatt is kézenfekvőnek tűnik az ötlet. Ráadásul sokkal több ember követné a tornát, mint korábban bármikor. Én attól sem tartok, hogy unalomba fulladna a vb, mert mondjuk egy Kína–Kambodzsa meccs számunkra talán unalmasnak tűnik, de ezt a találkozót egymilliárdnál is többen néznék. Magyar szempontból is abszolút pozitív a FIFA döntése. Az Eb a legjobb példa arra, milyen hangulat lenne hazánkban, ha egy vb-n is sikerülne ott lennünk.

Ganxsta Zolee, rapper

– Hígulni fog a színvonal. Olyan meccseket kell majd megnézni, mint mondjuk Togo–Tanzánia. A FIFA-nál is bevallották, hogy ez a lóvéról szól, csak ez nem egészséges. Én a Libertadores kupából már ismerem ezeket a döntetlen nélküli csoportköröket, nem annyira tetszik az sem. Annyiban viszont jó lesz a több meccs, hogy több alkalom a bulizásra. Azt egyelőre hagyjuk, hogy ettől könnyebben kijutna a tornára a magyar válogatott.

Lopás a székházban

Nem véletlenül kell sok pénz a FIFA-nak: úsznak el a mil­liók. A hétfői gálán például nem tudták átadni a díja­zottaknak szánt órákat, mert azok eltűntek a székházból. A svájci Hublot termékei egyenként csaknem 29 millió forintot kóstálnak. A történtek miatt C. Ronaldo, Silvia Neid és Claudio Ranieri is egy másik modellt kapott.

További cikkek

Gyász

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

Búcsú

"Azóta nem térek magamhoz" – így emlékeznek Csollány Szilveszterre a sporttársai

Ez is érdekelhet

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

borsonline.hu

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „A horvát politikusok tanulhatnának a magyar sportberuházásokból”

vg.hu

Nagy rohamra számítanak a boltok február elsején

life.hu

Kegyetlen időszakon van túl Bíró Ica: itt kezd új életet - Videó

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

origo.hu

Tudományos folyóiratot jelentetett meg a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem