Sport

Bármilyen pózban képes aludni Babos

K. D.

Létrehozva: 2016.12.29.

Háromszor kerülte meg idén a földet hazánk legjobb teniszezője, Babos Tímea, aki itthon sem tétlenkedett. Karácsony után pedig máris Ausztrália felé vette az irányt.

Forrás: MTI

Mint más a buszt, úgy használja Babos Tímea a repülőt. Idén 125 ezer kilométert tett meg a különböző versenyek kedvéért a 23 éves teniszező, azaz – minthogy az egyenlítő hossza 40 075 kilométer – háromszor repülte körbe a földet.

– Nagyon szeretek olvasni. Általában két könyvet viszek magammal, hogy ne unatkozzam a gépen, de filmeket is szoktam nézni, valamint zenét hallgatok. De a legjobb az unalom­űzés ellen az alvás. Szerencsés típus vagyok, bárhol, bármilyen pózban képes vagyok aludni – mondta a Borsnak mosolyogva Babos, akinek Ausztrália a kedvence. – Minden városát szeretem. A klíma nagyszerű, az emberek barátságosak. Mindenki tud angolul, így nagyon egyszerű a kommunikáció. Egyetlen negatívum, hogy nagyon messze van. Babos azt is elmondta, hogy szövődhetnek barátságok teniszezők között, ám ő nem az a barátkozós típus. Ha ideje engedi, mindig megnézi kedvencének, Roger Federernek a meccsét.

– Né­ha Nadalt is megtekintem, de a svájciért rajongok. Nem gondolná az ember, de Federer hihetetlenül közvetlen. Tavaly Ausztráliában például együtt kávéztunk, idén Wimbledonban pedig – amikor kikapott – váltottunk pár szót, s próbáltam megvigasztalni – mondta a fiatal teniszező, aki nagyon élvezi, amikor karácsonykor eltölthet pár hetet Magyarországon.

– Az itthonlét csak a kikapcsolódásról szól. A családdal, a barátaimmal minél több időt együtt tölteni. Olyan apróságok dobnak fel, mint az, hogy a saját autómat vezethetem, vagy a boltban vásárolhatok egy Túró Rudit. Egy dologhoz viszont tartom magam, Magyarországon nem járok étterembe, hiszen az egész életem arról szól, hogy egyik vendéglátóhelyről a másikba megyek. Babos 28. a világranglistán, így minden bizonnyal kiemelt lesz Melbourne-ben, a 2017-es év elsô Grand Slam-tornáján, ahol minél több kört szeretne menni, és az álma, hogy egyszer meg is nyerje azt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek