Sport

Gyurta Dániel: Nincs rend a magyar úszás körül

MTI

Létrehozva: 2016.11.16.

<p>Gyurta Dániel sok mindenben egyetért Hosszú Katinkával, s szerinte a magyar úszásban tapasztalható problémáknak a versenyzők látják kárát.</p>

„Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni” – nyilatkozta az olimpiai és világbajnok mellúszó a 24.hu-nak, hozzátéve, hogy „látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül”.

A 27 éves versenyző szerint a jelenlegi helyzet különösen ártalmas a jövő évi hazai világbajnokságra készülő versenyzőknek, akik közül többeknek ez a verseny lesz pályafutásuk csúcspontja.

„Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe” – zárta mondandóját Gyurta.

A Rióban három aranyérmet nyert Hosszú Katinka kedden nyílt levélben szólította fel lemondásra Gyárfás Tamást, a magyar szövetség elnökét, mert szerinte a magyar úszás rendszere érdekek mentén szerveződik, s nem az úszás és az úszók a lényegesek. Többek között megemlítette még, hogy szerinte a feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén.
Gyárfás Tamás szerdán jelezte, nem mond le.

Gyurta Dániel rövid időn belül másodszor adott hangot nemtetszésének a szövetséggel kapcsolatban. A hónap elején a rövidpályás országos bajnokságot követően bírálta Hargitay András szövetségi kapitányt, amiért öccsét, Gergelyt nem akarta nevezni 400 méter vegyesen a rövidpályás világbajnokságra, annak ellenére, hogy jobb időt ért el a szezonban Bernek Péternél. A kapitány ezt követően változtatott elhatározásán és betette Gyurta Gergelyt 400 vegyesen is a csapatba.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek