Sport

Anna bírja a tempót, bár olykor buszmegállóban éjszakázik

szs

Létrehozva: 2016.07.21.

<p>A honi teljesítménytúrázók egyik kiválósága, Őrsi Anna tippelhetően szombat este éri el a szlovák–ukrán határt 1600 kilométer kemény gyaloglást követően.</p>

Vállalkozó kedvű hölgy Őrsi Anna, aki nevezett az „Isoma 1000 mérföld” elnevezésű távolsági túrára, aminek útvonala a cseh határtól az ukránig terjed.

A próbatételen kerékpárosok és gyaloglók falják a kilométereket: előbbiek közül kilencen húztak bakancsot, ám a szombat estére tippelt célba érkezésig csak ketten maradtak – egyikőjük a magyar hölgy.

Őrsi híradásaiból megtudtuk, eleinte a cseh–lengyel határon haladt hegyeken, dombokon keresztül, most már a szlovák–ukrán határ a célja, s reményei szerint az első 500 kilométerét jellemző felhőszakadások, pokoli esőzések nem hátráltatják.

Napi 123 kilométert tesz meg, összesen 13 napot szánt a táv teljesítésére. Ellátását, étkezését, pihenését saját magának kellett/kell megoldania.

Előfordult, hogy távolságibusz-megállóban éjszakázott, vagy éppen egy kis étterem teraszán, olykor egy család is befogadta pihenni. Némi gond, hogy elég könnyű, vékony hálózsákot vitt magával, és emiatt fázott. Megpróbáltatásai viszont már nem tartanak sokáig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek