Sport

Kiss tettestársa: Nem érdekel ez az ügy!

Bors

2016. május 14. szombat 05:00

<p>Bűntársa nem követi Kiss László példáját, aki elnézést kért áldozatától. Lantos László már a kérdés felvetésétől is indulatba jött.</p>

Forrás: MTI/RTL Klub

A Bors pénteken utol­érte Lantos Lászlót, aki egy nappal korábban írásban kijelentette: becsületsértésért beperli a lapunkat. Szerettük volna, ha őszintén elmondja véleményét a botrányról, és arról is érdeklődtünk, hogy követni kívánja-e Kiss László példáját, s ő is bocsánatot kér-e Takáts Zsuzsannától? 

Lantos indulatosan reagált.

– Az Elnöki Tanács határozata értelmében én büntetlen előéletű vagyok, a nevemet senki sem használhatja fel a beleegyezésem nélkül! Én egy 1961-es üggyel egyetlen pillanatig sem foglalkozom. Ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni, az úgy történt, ahogy történt, én tudom, hogy történt. Értsék meg, ezzel az üggyel nem-fog-lal-ko-zom! – nyomatékosította immáron szótagolással mondandóját Lantos. A férfi ezután elköszönt, nem reagált a bocsánatkérést feszegető kérdésünkre.

Az áldozat jogi képviselője, dr. Nagy Henrik a Borsnak úgy vélekedett: jogi értelemben Lantos László valóban büntetlen előéletű.

– Tudvalévő, hogy nem csak az elnöki kegyelemben részesülők mentesülnek a priusztól, hanem a büntetés letöltése után – bizonyos idő elteltével – a bűnelkövetők is a hátrányos jogi következményektől. Sőt: kaphatnak erkölcsi bizonyítványt. A bűnbánat amúgy nem jogi, hanem erkölcsi kérdés. Ügyfelemnek jólesett, hogy Kiss László férfiasan felvállalta a találkozást, Lantos úrtól nem várja el a bocsánatkérést, ezt a döntést Lantos úr lelkiismeretére bízzuk – tette hozzá a jogász.

Megtört az úszóedző

Ritkán adatik meg riporternek, hogy egy nő megerőszakolásának és meggyalázásának történetével úgy foglalkozhasson, hogy mindkét felet meg tudja hallgatni. Papp Gergő azt mondja, „pimasz uras” múltjának és a szerencsének köszönheti, hogy a hónap botrányát fel tudta göngyölíteni.

– Húsz éve vagyok riporter: dolgoztam újságíróként, rádióztam, de a televíziós riporterkedés állt hozzám a legközelebb. A Pimasz uras riportok után betettek egy fiókba, hogy én egyfajta oknyomozó újságíró vagyok, pedig magamat nem feltétlenül sorolom ebbe a kategóriába. Inkább érdeklődő újságíró vagyok – mondta Gergő.

– Már amikor kirobbant a Kiss-botrány, felzaklatott, de nem gondoltam, hogy közöm lesz hozzá. Megtiszteltetés, hogy Zsuzsa engem választott. Magával ragadó a személyisége, rendkívül jó humorú és jó eszű nő, akivel bármiről jólesik beszélgetni – mondta Gergő, akinek anyagát egykori kenyéradója, a konkurencia híradója forrásmegjelölés nélkül használta fel.

Gergőt támadás is érte, mondván, keményebben kellett volna kérdeznie az egykori úszókapitányt.

– Ez egy rendkívül kényes téma, amelyben ezúttal sem szerettem volna mindenáron a tökös riportert előadni, aki most jól megmutatja. Ha Zsuzsanna megbocsátott s a továbblépést választotta, ki vagyok én, hogy helyette kérjek számon egy 55 évvel ezelőtti ügyet. A velem szemben ülô megtört idős ember pedig, mint már az elején is látszott, nem igazán akart a kényes kérdésekre választ adni. Ott, abban a helyzetben egy célom volt: felhívni a figyelmet, hogy soha senki nem tehet ilyet a gyengébbekkel szemben. Egy teljesen megtört, mindent beismerő embert láttam.

Szepesi Nikolett: Laci bá jó útra tért

– Mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia. Amikor én megírtam a könyveimet, és sokakat megbántottam, vállaltam annak a kockázatát, hogy a pokolba vagy a mennybe kerülök – mondta Szepesi Nikolett egykori úszó, aki korábban maga is elszenvedője volt szexuális zaklatásnak. – Kiss Laci bácsi a bocsánatkéréssel – noha egy ilyen tettet megbocsátani nem lehet – tett egy lépést az erkölcsi megtisztulás felé vezető úton. A másik két elkövető nem. Talán azért, mert ők nem lettek annyira közismertek, és tényleg ma már úgy hiszik, hogy ez nem az ő történetük. De a végső ítélet elől úgysem menekülhetnek.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Vége! Többé soha nem láthatjuk együtt Kiszel Tündét és lányát

borsonline.hu

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

sonline.hu

A parkban rugdosta meg barátnőjét egy segesdi fiatal

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Felkészülés: Nem azért különleges ez a győzelem, mert a Fradit vertük meg – Janeiro

origo.hu

Itt a döntés: emberi jogokat sért a hangos WC-lehúzás az olaszoknál

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

vg.hu

Napokon belül találkozik Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat