Sport

Hajtóvadászat: fegyveresek tartották fogva a csatárt

Bors

2016. május 30. hétfő 10:15

Alan Pulidót vasárnap rabolták el.

Aggasztó hírek járják be a világsajtót a görög Olympiakosz csapat háza tájáról: egyik csatáruk, a mexikói Alan Pulido ugyanis otthon fegyveresek fogságába esett. A focista barátnőjével együtt tartott hazafelé egy buliból, amikor kocsiját több jármű közrefogta, és a sportolót erőszakkal magukkal vitték a támadók. A hat fegyveres csak Pulido elrablásában volt érdekelt, a nőt otthagyták. Mindez vasárnap hajnalban történt a mexikói Tamaulipas államban, Ciudad Victoria közelében. 

A BBC közlése szerint ez az ország egyik legerőszakosabb, legveszélyesebb területe, köszönhetően a drog-karteleknek és a kábítószercsempész útvonalaknak, amik összekötik Mexikót az Egyesült államokkal. A hivatalos adatok szerint évente 1000 emberrablás történik az országban - ezzel a koránt sem előkelő első hely birtokosa az Mexikó e téren - ugyanakkor nem hivatalos adatok szerint a valódi szám ennek akár tízszerese is lehet.

Friss: a csatárt helyi idő szerint hétfő hajnalban sikerült kiszabadítaniuk a hatóságoknak. Az akcióról jelenleg még nem tudni részleteket. Annyi bizonyos, hogy Pulido épségben van, bár azért kivizsgálásra kórházba küldték. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet