Sport

Rió mellett államvizsgára is készül Szilágyi

jk

2016. április 2. szombat 10:15

Ázsiában turnézik, azaz vív Szilágyi Áron. Az olimpiai bajnok kardozó három hetet töltött versenyzéssel, főleg edzésekkel Japánban, Dél-Koreában és Kínában.

Egy ilyen kivételes alkalmat arra is fel lehet használni, hogy elvonuljon az ember az otthoni hétköznapi gondok elől, itt nyugodtan lehet az edzésekre koncentrálni.

– A túra alatt három ország kultúráját ismerhettem meg – árulta el Áron. – Japán fantasztikus, mindenki rendkívül kedves. Az ételek kiválóak és egészségesek. Korea valahogy durvább, a kultúra számomra elég érthetetlen. Kínában pedig látszik, hogy világhatalom épül. Szerencsére mindenhol volt időnk körülnézni.

Azért Ázsiában is rengeteget dolgoztak, elvégre gőzerővel készülnek Rióra, de ünnepelni is tudtak, hiszen a szöuli Grand Prix-versenyen Decsi Tamás is olimpiai kvótát szerzett, nem csoda, hogy a verseny után nagy vacsorával köszöntötték.

Szilágyi egyébként két fronton is remekül helytáll, a pást mellett a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán az államvizsgára készül. Igen, most, az olimpia előtt.

– Kikapcsol, felfrissít a tanulás, szóval júniusban államvizsga és Eb, júliusban pedig elvonulok a világ elől, nem vállalok semmilyen szereplést, szinte remete­életet fogok élni, hogy minden idegszálammal az olimpiára koncentráljak.

Addig persze még van egy kis idő, de azt sem pihenéssel tölti. A kardozókkal együtt a futballisták főhadiszállására, a telki edzőközpontba vonul. Nem focizni, csak vívni. Elvégre hamarosan Rióba utaznak. Egyelőre az áprilisi kardcsapat-vb-re, az olimpia tesztversenyére.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet