Sport

Pöttyös, pink hajóban versenyez Janics

T. R.

Létrehozva: 2016.03.27.

Douchev-Janics Natasa gyönyörű, saját maga által tervezett, pöttyös, pink hajóban versenyez a következő szezonban. Az olimpiai bajnok Novigrad után most Opuzenben készül.

Nati maga tervezte a hajót, a dizájn elkészítésében segítségére volt a Nelo hajógyártó cég munkatársa, Daniela, a festést pedig egy másik portugál kolléga, Serafim végezte. Nati még nem látta élőben, éppen útban van Budapest felé a stílusos kajak, amely csak április 9-én fog megérkezni, ezért valószínű, hogy az első válogatóversenyen, május 11–13-án még nem abban versenyez.

A háromszoros olimpiai bajnok két hétig a horvátországi Novigradban edzőtáborozott a szolnoki csapattal, majd még délebbre, Opuzenbe tették át a székhelyüket. A csapat nagyobb része már hazajött, Nati április 2-ig marad. A 33 éves klasszis úgy érzi, előnyére vált, hogy folyóvízben edzhetett, szerinte ez sokat hozzátesz az álló vizes munkához képest, és mivel ezúttal az egészsége engedte a megfelelő alapozást, most nyugodt szívvel fordíthatott több időt a pihenésre és feltöltődésre is.

Nati új párja, Bodonyi Dóra is részt vett az edzőtáborban, heti kétszer eveztek együtt hetente, a fennmaradó időben egyes hajóban készültek – de gyakran ilyenkor is együtt –, a saját maguk módján, saját edzőjükkel, csapatukkal.

– Én gyakran végigcsináltam az ő edzésüket, mert szeretem az új kihívásokat – mondja Nati. – Mindenkinek nehezebb a másik edzését elvégezni, mert a sajátjához szokott hozzá. Én szívesen vállalom ezeket a nehézségeket, szerintem ettől is sokat lehet fejlődni. Muszáj ilyen keménynek lenni, elképesztően nyomasztó, hogy itthon ilyen sokan vagyunk ilyen jók, megint sok olyan versenyző fog lemaradni az olimpiáról, akinek a tudása alapján ott lenne a helye.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek