Sport

Már a MAC is a sógorokkal korongozhat

jk

2016. március 16. szerda 09:15

Alig egy év alatt nagy csapat született. A MAC tavaly indult először a hoki Mol Ligában, most pedig döntőt játszik a címvédő DVTK-val.

A négy győzelemig tartó párharc 1999-es bevezetése óta másodszor fordult elő, hogy hét meccs után dőlt el a továbbjutás: az elődöntőben a fővárosiak szerezték meg a ne­gyedik győzelmet a fehérvári fiókcsapat ellen.

– Még az utóbbi hetekben is sokat fejlődtünk – állapította meg Majoross Gergely, a MAC mestere, aki egy éve még azzal a Diósgyőrrel lett bajnok, amely címvédésre tör, s ennek jeleként a finálé első két meccsét meg is nyerte.

– Egy-két hónappal ezelőtt talán nem is tudtuk volna megoldani ezt a feladatot, de a ke­mény csatákban még a legfiatalabb hokisaink is megedződtek.

Az első Mol Liga-szezonjuk közben megnőtt az étvágyuk, a következő idényben az osztrák bajnokságban, az EBEL-ben szeretnének indulni. Néhány hét múlva választ is kaphatnak kérelmükre. A sógorok régóta szeretnének a Fehérvár mellett egy budapesti csapatot is a ligában tudni. A MAC otthona, a modern Tüskecsarnok kitűnő helyszín, két-három ezer férőhelyes, ráadásul a meccseiket élőben közvetíthetné a sportcsatorna.

– Az EBEL más színvonal, mint a Mol Liga, de nem pofozógépnek mennénk. A MAC lesz a legszegényebb, ám nem a legrosszabb csapat. Minden azon múlik, milyen gárdát tudunk összehozni – fejezte be Majoross, akire igencsak sok teher hárul majd, hiszen a MAC mellett a válogatott másodedzőjeként is tovább dolgozik. – Talán valamivel kevesebb idő jut majd most a családra, de ez óriási lehetőség a tanulásra, a tapasztalatszerzésre.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ez a gyönyörű énekesnő Brad Pitt legújabb szerelme: hónapok óta együtt lehetnek - Fotó

szon.hu

Törölközőben mutatta meg magát az Exatlon riportere, Nagy Réka

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

origo.hu

Viharos széllel törnek be a hózáporok