Sport

Egyre eladhatóbb a foci a nő riporterekkel

T. R.

2016. március 6. vasárnap 08:15

Rebecca Lowe három éve vezeti az NBC-nél az angol focibajnokság összefoglalóját, azóta 150 százalékkal nőtt a nézettség. Itthon is elfogadottak a nő riporterek, például Takács Rita.

Rebecca Lowe újabb, egymillió dolláros szerződést kapott az NBC-től. Amerikában ez a csatorna adja az angol focit, amióta a FOX-tól átkerült a jog és Rebecca vezeti a műsort, 150 százalékkal nőtt a nézettség. Rebecca amúgy újságíró­családba született, életének a szakmáján kívül másik szenvedélye a foci: férje Paul Buckle egykori angol élvonalbeli focista, aki jelenleg az amerikai bajnokság harmadosztályában edzősködik.

Sok a párhuzam Rebecca Lowe és a Sport TV-nél dolgozó Takács Rita pályája között. Rita is elfogadott tagja a focista- és sporttársadalomnak, és az ő férje is a futballban dolgozik, Tömő Attila, a magyar labdarúgó-válogatott menedzsere. Korábban külföldön és idehaza is szokatlan volt, hogy női riporterek dolgoznak a labdarúgásban, de mára ott tartunk, hogy nemcsak elfogadottak, de kifejezetten kedveltek, erről tanúskodik Rebecca sikere is. Persze a kezdetek sosem könnyűek.

– Az első riportjaim egyikét Szolnokon készítettem, akkor jutott fel a csapat az NB I-be – mondta Rita. – Később mesélte Pető Zoltán, a csapat játékosa, hogy megijedtek, amikor női riporter érkezett. – Attól tartottak, hogy olyanokat kérdezek, hogy hányan játsszák a focit, meg hogy a kapus megfoghatja-e kézzel a labdát. De amikor látták, hogy felkészült vagyok és aktuális kérdéseim vannak, megnyugodtak. Ha az ember felkészül, odafigyel, igyekszik tanulni, jobbá válni és kellőképpen alázatos, akkor elfogadják, attól függetlenül, hogy nő.

Rita elmondta, az többször is előfordult – de nemcsak vele, hanem férfi kollégáival is –, hogy ha egy-egy sportolóval, vezetővel, edzővel jobb kapcsolatba került, azok bíztak benne, hogy nem lesznek olyan kritikusak velük.

– Később megértették, hogy ez a munkám, attól, hogy összehaverkodtunk, nem kerülhetnek más elbírálás alá, mint a többiek – folytatta a Harmadik Félidő háziasszonya, aki arról is mesélt, hogy náluk otthon is téma a foci.

– Attilával rengeteg meccset nézünk, mindketten hazavisszük a munkánkat, nagyon sokat beszélünk erről a témáról, Attila mindenben segít. Talán emiatt is olyan mértékben fiúsodtam, hogy már a baráti társaságokban is többnyire a férfiakkal beszélgetek, egy igazi barátnőm van, de őt hidegen hagyja a sport, ő az, akivel minden másról tudok beszélgetni. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

she.life.hu

Hiszek abban, hogy valahol valaki őrzi a szívem kulcsát

hirtv.hu

10 év után bukott le a magyar rézmaffia – 52 millió forintot raboltak egy telephelyről – videó

kemma.hu

Kokaint, amfetamint és füvet is „szállított” az ételfutár Tatán és Tatabányán

origo.hu

Egy sebesült bébi bálna megmentéséért küzdenek az athéni strandon - videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

origo.hu

Ezért lehet az energiatárolás 2022 egyik legnagyobb üzlete

life.hu

Teljesen összeomlott és felesége halála óta már élni sincs kedve a népszerű színésznek

origo.hu

Átment a piroson a BMW-s, oldalról jött egy másik autó, a büntetés vérfagyasztó volt - videó