Sport

Annyian voltak a Csepel–Fradin, mint az egész NB I-ben

Bors

Létrehozva: 2016.03.13.

Több mint egy tucat busszal jöttek a drukkerek: érkeztek Görögországból, Lengyelországból, Ausztriából és hazánk minden szegletéből. Így tízezren gyűltek össze Csepelen, hogy Lipcsei Péter csapatát, az NB III-ban szereplő Fradi II-t támogassák.

Nyilván azért ennél többről is szólt a vasárnap délutáni szurkolás. A tábor így fejezte ki tiltakozását Kubatov Gábor klubelnök ténykedése, a vénaszkenner bevezetése, a „fradizmus földbe tiprása” ellen. Hiába húztak sokan csuklyát, takarták el magukat, hiába fogyott hordószámra a sör, a lehető legnagyobb rendben zajlott a szurkolás. Volt füstbombázás, petárdázás, üzent a tábor Kubatovnak, de egyúttal bizonyította is: felesleges kriminalizálni mindazokat, akik nem értenek egyet a klubvezetéssel.

A Fradi vendégként ugyan kikapott (2-0), de ezúttal az erkölcsi győzelem volt a legfontosabb.

Remek időzítés

A fradisták kiállását nem lehetett volna jobban időzíteni. Az NB I. hétvégi, 25. fordulóját összesen 12 ezren tekintették meg, ami 2100-as átlagnézőszám; a Groupama Aréna látogatottsága negatív csúcsot hozott, a Fradi–Puskás (4-0) meccsen nem volt ötezer ember, pedig a mostani sikerrel történelmi tett küszöbére ért a csapat: akár már márciusban bajnok lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek