Sport

30-szoros emelést kínál Rashfordnak a MU

cs

Létrehozva: 2016.03.02.

Louis van Gaal a csapata megmentőjét látja a fiatal tehetségben, ezt pedig szeretné pénzben is kifejezni.

A 18 éves Marcus Rashford négy nap alatt megcsinálta a szerencséjét. A hétvégéig mindössze heti 500 fontot
(198 ezer Ft) kereső – ami még az átlagbért sem érte el az Egyesült Királyságban – focistának ugyanis máris 15 ezres (5,9 millió Ft) szerződést kínál klubja, a Manchester United. Persze a zöldfülű játékos kiérdemelte a harmincszoros emelést, hiszen két egymást követő meccsen négy gólt szerzett. S mindezt úgy, hogy először lépett pályára az első csapatban.

Nem csoda, ha egész Angliát megőrjítette üstökösszerű berobbanása. A mostanában Manchesterben sokat szidott Louis van Gaal is mintha a megmentőjét látná Rashfordban.

– Sok fiatalnak adtam lehetőséget edzői karrierem során, és Rashford debütálását Xaviéhoz, Thomas Mülleréhez vagy Patrick Kluivertéhez tudnám hasonlítani – áradozott a szakember. A kétes megítélésű holland szerint lám, bebizonyosodott: az, hogy valaki betartsa a taktikát, és azt csinálja, amit edzője mond neki, nem életkor, hanem tehetség és intelligencia kérdése.

Persze nem Van Gaal az első tréner, akit lenyűgöz Rashford.

– Nemcsak tehetséges, hanem kedves és szerény fiú is. Jó példa rá, hogy amikor egy gyerektornán vettünk részt, az egyik meccsen mindössze tíz perc alatt 12 gólt lőtt, mire gyorsan háttérbe vonult, és hagyta a többieket is érvényesülni. Végül húsz-nullra nyertünk – idézte föl a BBC-nek első mestere, Mark Gaynord, aki a Fletcher Moss Rangersben irányította.

Beindultak a bukik

Nem is az angolokról lenne szó, ha Rashford villámrajtját látva nem eszeltek volna ki azonnal különböző fogadásokat. Az egyik fogadóirodánál a következőkre lehet tenni:

Egyszer az angol válogatott
csapatkapitányaként lép pályára: 5/1
A Manchester United kapitánya lesz: 8/1
Beválasztják a 2016-os angol Eb-csapatba: 14/1
Többször szerepel a MU-ben, mint Wayne Rooney: 20/1
Több gólt lő a United színeiben, mint Rooney: 40/1
2016-ban övé lesz az Aranycipő: 250/1 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek