Sport

Romániát hidegen hagyta Dárdai távozása

(sz-ó)

Létrehozva: 2015.08.11.

Nyugtalan Anghel Iordanescu, a román futball-válogatott szövetségi kapitánya a szeptemberi, budapesti magyar–román foci Eb-selejtező előtt. Jenei Imre nem tud ezen segíteni.

A szeptember 4-én, a Groupama Arénában sorra kerülő magyar–román foci Eb-selejtező előtt Iordanescu arra kérte egykori edzőjét, a múltban magyar és román kapitányként egyaránt dirigáló Jeneit, ugyan látogassa meg Bukarestben.

– A selejtezőről beszéltünk volna, de azt válaszoltam neki, talán Budapesten a meccs kapcsán összefuthatunk – mondta Jenei, aki a jelek szerint nem óhajt segíteni meglátásaival. A 78 éves szakember azt tartja, Iordanescu válogatottjának fő ereje a középpályás sora.

– Abban a csapatrészben Mihai Pintilii és Alexandru Chipliu képzett játékos, a támadó Claudiu Keserűre fel kell készülniük a magyaroknak – folytatta Jenei, aki a két legjobb magyar focistának Gera Zoltánt és Dzsudzsák Balázst tartja. Amikor elmondtuk, hogy Gera eltiltás miatt nem játszik, Dzsudzsák pedig nem jut szóhoz klubjában, a Dinamo Moszkvában, nem volt boldog.

– Hatpontos meccs lesz, ha a csoportban éllovas románok nyernek, alighanem utaznak a jövő évi Eb-re, a 3 pontos hátrányban lévő magyarokon a döntetlen nem sokat segít – tette hozzá. A román futballközvéleményt amúgy hidegen hagyta, hogy Dárdai Pált nem engedte tovább dolgozni kapitányként a Hertha.

– Egykori edzőként azt állítom, német utóda, Bernd Storck is képes lehet szót érteni Priskin Tamásékkal, bár azt hallom, Dárdai jól motiválta a csapatot.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek