A megyei osztályban igazán őszinte a szeretet és az alázat a labdarúgás iránt. Mester Gellért, a Somogy megyei első osztályú Balatoni Vasas játékosa egy hosszú műszak ebédidejében lépett pályára, nem is akárhogy. Siófok egyik legforgalmasabb éttermének szakácsa két gólt szerzett a Segesd elleni bajnokin.
– A kezdés előtt két órával derült ki, hogy tudok menni a meccsre. Sikerült megbeszélni a kollégákkal, hogy addig tartják a frontot, amíg játszom egy félidőt. Mindig van pihenőidőnk, ezt töltöttem ki a focipályán – emlékezett vissza Gellért, aki a nagy rohanásban kezdés előtt pár perccel ért oda, átöltözött, s már harsant is a kezdő sípszó.
– Az ellenfél hamar megszerezte a vezetést. Aztán a 34. percben egy kontra támadásból betaláltam, majd 10 perccel később egy beadásból voltam eredményes. Egy félidő után siettem vissza dolgozni, és még éjfélig güriztem – mesélte a Borsnak a 21 éves Gellért, aki elmondta, sajnos nem tudott részt venni idei első győzelmük ünneplésében, hiszen a tésztaételek specialistája éppen a siófoki Petőfi sétány legforgalmasabb éttermében, a Hotel La Riva konyháján főzte a pennét. Csupán telefonon értesült a sikerről, pedig ő lett a meccs embere. A fiatal játékosnak a heti hatnapos munka mellett egyre kevesebb energiája jut a focira.
– Én már letettem a focista karrierről. Általánosban egy bentlakásos sportiskolába jártam, aztán nyolc éven keresztül a labdarúgó-akadémiák tanonca voltam, de választani kellett. Akkor nem tudtam volna megélni a futballból, így a szakma mellett döntöttem – mesélte Mester szakács, aki azt is elárulta, a fokhagymás garnélával bolondított spagettit készíti el a legszívesebben.