Sport

Magyar-román: vészjóslóak a jelek az év meccse előtt

tn

Létrehozva: 2015.08.30.

Extra felfokozott hangulatban várja az ország az év legfontosabb válogatott meccsét, a pénteki románok elleni Eb-selejtezőt. Az előjelek nem túl jók.

Az 1981. május 13-i 1-0-ra megnyert vb-selejtező óta várja Magyarország, hogy válogatott futballistáink ismét legyőzzék a románokat.

A történelmi ellentét miatt évtizedek óta ellenséges a légkör, ám a hangulat most a szokásosnál is felfokozottabb, mert egy győzelemmel a magyar csapatnak megnyílna az esélye a közvetlen Eb-kvalifikációra. A hurráoptimizmus kezelése végett érdemes rögzíteni néhány tényt.

Világranglista

Habár sokak szerint nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, némi támponttal mégis szolgál. Az egyre magabiztosabb románok a hetedik, a mieink a 35. helyen állnak.

Kapitányváltás

Dárdai Pál irányításával erőn felül teljesítettek a játékosok, nem tudni, mennyire fekszik majd nekik Bernd Storck stílusa. Szintén nagy kérdés, hogy a német szakember előáll-e valamilyen váratlan húzással.

Játékhiány

Eleve sokkal több román játszik erősebb bajnokságban, mint magyar, de ennél is nagyobb probléma, hogy a meghatározó játékosok nem sokat fociztak mostanában.

Dzsudzsák Balázs jó esetben két török bajnokival a lábában léphet a Groupama-aréna gyepére, és ugyanennyi juthat a sérülésből visszatért Juhász Rolandnak.

Kádár Tamás jobbára csak csere a Lech Poznanban, Stieber Zoltán (Hamburg) és Szalai Ádám (Hoffenheim) teljesen mellőzött, Tőzsér Dánielnek pedig nincsen csapata. Gera Zoltán eltiltás miatt nem játszhat. Pozitívum ugyanakkor, hogy Nikolics Nemanjának, Németh Krisztiánnak és Priskin Tamásnak jól megy a góllövés.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek