Sport

Lányai és felesége siratja az egykori F1-es pilótát

cs

Létrehozva: 2015.08.26.

A vasárnapi pennsylvaniai Indycar-futamon súlyos fejsérülést szenvedett Justin Wilson szülei, Keith és Lynne, felesége, Julia és testvére, Stefan közös közleményben tudatta a szomorú hírt, hogy a pilóta elhunyt.

A korábbi F1-es szeretteit a szervezők különgéppel szállították a helyi kórházba, ahol azonban a versenyző már nem ébredt fel a kómából. Egyedül a két gyönyörű kislány, a hétesztendős Jane Louise és az ötéves Jessica Lynne nem volt ott édesapja ágya mellett, mivel az orvosok azonnal közölték a családdal, hogy az első 24 óra rendkívül kritikus Wilsonnál. Sajnos igazuk lett, ugyanis hiába tettek meg mindent, a 37 éves sportember szervezete feladta a küzdelmet.

– Nagyon rájár a rúd a Forma–1-re, hiszen két év alatt a harmadik pilótája szenved súlyos, illetve végzetes balesetet – mondta Baumgartner Zsolt, az egyetlen magyar F1-es, utalva Michael Schumacher síbalesetére, amely után már másfél éve tart a rehabilitációja, és Jules Bianchi tragédiájára, aki másfél hónapja hunyt el.
Baumgartnert mélyen megrendítette a haláleset, mert nemcsak a királykategóriában, hanem a Champ Car-sorozatban is versenyzett együtt Wilsonnal, így jól ismerte. S nemcsak versenyzőként tartotta nagyra – főleg azért, mert az F1 után az amerikai autósorozatokban újra magára talált –, de példás családi élete miatt is.

Justin egyébként nem az egyetlen a családjában, akit magával ragadtak a technikai sportok. Öccse, a 25 éves Stefan is autóversenyző, akit 2007-ben a legígéretesebb angol tehetség díját is megkapta. Ráadásul a bátyjához hasonlóan az Indycarban is kipróbálhatta magát 2013-ban, igaz, egyelőre csak beugróként. Azóta az újabb lehetőségre várt, ám ez a tragédia komoly hatással lehet a jövőjére. 

Végzetes ütés

A Pocono pályán zajló versenyen valójában Sage Karam csapódott először a falnak, majd sodródott vissza a mezőnybe, s az ő autójáról lerepülő egyik törmelék – a hírek szerint egy súlyosabb első szárnydarab – találta fejbe a mögötte haladó Justin Wilsont. A brit versenyző valószínűleg azonnal elvesztette az eszméletét, letért az ideális ívről,
a pályát szegélyező falnak ütközött, és megállt. Mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították, de már nem ébredt fel a kómából. 

Búcsúznak a társak

Jenson Button F1-es világbajnok:

– Versenyeztem Justinnal, 1989-ben gokartban, és emlékszem a ragályos mosolyára, remek srác volt. Nyugodjon békében!
Rubens Barrichello ex-F1-es pilóta: – Nagyon fogsz hiányozni, barátom.

Mark Webber ex- F1-es pilóta: 

– Múlt éjjel egy nagyon jó ember távozott. Egy versenytárs. Őszintén sajnálom. Nyugodjon békében!

Michael Andretti, Indycar-csapattulajdonos:

– Teljes szívemből együtt érzek a Wilson családdal Justin elvesztése miatt. Jó barát és még nagyszerűbb ember volt. Nagyon fáj a hiánya.
S Andretti máris közzétett Twitter-oldalán egy számlaszámot, melyen Wilson félárván maradt két kislányát lehet támogatni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek