Sport

Kivételezik az MLSZ a Fradival

turcsik

Létrehozva: 2015.08.28.

Feltűnően elnéző az MLSZ az FTC-vel, amely még egyetlen forint büntetést sem kapott, pedig szurkolói miatt nyugodtan kaphatott volna.

Több NB I-es klub felháborodással veszi tudomásul, hogy amíg az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) a szurkolóik különböző rendsértései miatt több százezres pénzbüntetéseket ró ki rájuk, addig a Ferencváros még csak írásbeli figyelmeztetés­ben részesült ebben az idényben.

Holott a zöld-fehér véna­szken­neres, szurkolói kártyával rendel­kező drukkerek a múlt hétvégi DVSC–FTC bajnoki (0-3) video-összefoglalójában is jól hallhatóan skandálják a „debreceni cigány parasztok, sose lesztek bajnokok” sportszerűnek korántsem nevezhető rigmust.

Egybehangzó vélemények szerint az MLSZ azért kivételez a bajnokságot toronymagasan vezető klubbal, mert az a lehetőségeihez mérten – szkenner, szurkolói kártya, kirekesztés elleni propagandák – mindent megtesz a rendbontó elemek kiszűréséért, a rasszizmus visszaszorításáért.

Kilóg a lóláb

A FEB idénybeli pénzbüntetései
Újpest 1 400 ezer Ft
DVSC 900 ezer Ft
Győr (NB III) 650 ezer Ft
Nyíregyháza (NB III) 475 ezer Ft
Videoton 300 ezer Ft
Vasas 200 ezer Ft
Diósgyőr 100 ezer Ft
Békéscsaba 50 ezer Ft
Haladás 50 ezer Ft
Dabas (NB III) 50 ezer Ft
FTC 0 Ft

Csakhogy ez a megkülönböztetés igazságtalan, főleg úgy, hogy megbotránkoztató rigmusok és egyéb kihágások miatt az Újpest 1,4 millió, a DVSC 900 ezer, míg az NB III-as Győr 650 ezer forintot fizetett az MLSZ kasszájába ebben az idényben. A szövetség nem kívánja kommentálni a FEB döntéseit.

– Egy független döntéshozó tes­tületről van szó, amely a hatá­ro­­zatait saját hatáskörben, a meccsek jelentései alapján, meg­ha­tározott irányelvek szerint hoz­­za meg. A szövetség ezeket a döntéseket sosem kommentál­ja. Az a klub, amelyik kifogásolja azokat, élhet a fellebbezés jogával – árulta el a Borsnak Sipos Jenő szóvivő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek