Sport

Gálfi Dalma Amerikában lehet világelső

Bors

Létrehozva: 2015.08.21.

Első felnőtt országos bajnoki címét nyerte Gálfi Dalma, aki néhány hete még a juniorok között gyôzött Wimb­­ledonban Stollár Fanny oldalán.

A két címet egy világ választja el egymástól, de Dalma azért nagyon boldogan vette át a hazai győzelemért járó trófeát, és az érte járó pénzt. Igaz, ebből aligha fog meggazdagodni a 17 éves sportoló, de azért szép gesztus, hogy idén 4,5 millió forintot osztottak szét a helyezettek között. S legalább feledtette, hogy – az állítólagos fegyelmezetlensége miatt – nem indulhatott a korosztályos csapat Eb-n.

– Dalma nem könnyen, de túltette magát a történteken – mondta Gálfi Tamás, az ifjú tehetség édesapja. – A szövetség nagyon rosszul tálalta a sajtó felé az esetet, nem csoda, hogy sokan már fergeteges bulikba vizionálták a gyerekeket, pedig csak apróbb vétségről volt szó. Talán ez viselte meg a leginkább őket. De már mindkét fél lezárta az ügyet.

Mindenesetre a felnőtt ob-cím is gyógyírt jelenthet, főleg, mert az ifjú tehetség számára értékes a trófea, hiszen első ízben nyert aranyérmet. Néhány nap múlva azonban már külföldön kell bizonyítania. Előbb Londonban, majd New Yorkban, a US Openen, a juniorok között.

– Azt hiszem, egy elődöntőnek is nagyon örülnénk – folytatta Tamás –, mert akkor valószínűleg továbbra is őrizné a korosztályos világranglistán elfoglalt második helyét. S ha a fináléig jutna – szerencsés esetben – akár világelsővé válhatna! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek