Sport

Bolt letört a doppingtéma miatt

(sz-ó)

Létrehozva: 2015.08.21.

Bárhol ad interjút, az újságírók csak doppingtémákról faggatják, márpedig ez kedvét szegi a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak.

Kedvencének, a meleg vajas teasütinek sem örül igazán a ma 29. születésnapját ünneplő, hatszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok jamaicai vágtázó, a szombaton startoló atlétikai vb ásza. Elszomorítja, hogy csakis a kokszolásról faggatják.

– Miért nem az atlétika szerepel a középpontban? – füstölög. – Honnan tudjam, hogy az IAAF miért dugdossa el a gyanús vérdoppingteszteket, már ha egyáltalán eldugdossa?

A felvetésre, hogy a doppingolás miatt korábban eltiltott amerikai riválisa, Justin Gatlin vagy ő nyeri-e a 100 métert, felcsattan: – Megint az a hátsó gondolatuk, mi a véleményem Gatlin egykori eltiltásáról?! Semmi, mert az nem az én döntésem volt. Tény, jó formában van, jöjjön hát a rangadónk, ráadásul az idén először találkozunk.

Felhozzák neki, amerikai riválisa májusi 9,74 mp-es futása után azt mormolta, „Neked küldöm, Usain!”, mire most így reagált: – Rettegj, Justin, végre összeállt a rajtom!

A jamaicai klasszis a pekingi Madárfészek-stadiont kedveli, hiszen a 2008-as olimpián ott triplázott, s elárulja: a 2017-es vb-n indul utoljára, a fő célja pedig, hogy megvalósítsa a 3x3-at, azaz háromszoros 100-as, 200-as, 4x100-as ötkarikás bajnok akar lenni. Pekingben és Londonban (2012) sikerült, jövőre Rio de Janeiróban, élete záró olimpiáján is ez a terve. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek