Sport

Gazdagok sportja: a ruha félmilliónál is kezdődhet

K. B.

2015. július 19. vasárnap 09:15

Mennyiért sportolhat gyermekünk? Ezúttal a golfozás költégeit vizsgáltuk meg.

A gazdagok sportjának tartott golf kultúrája szegényes mifelénk, de a sportág nemcsak a pályán, az élet más területein is sikerhez vezethet. Aki Tiger Woodsot akar csinálni gyermekéből, ne is fogjon bele, nincsenek meg az ehhez szükséges feltételek. Ám a közösség és főleg az ösztöndíjak révén a gyereknek remek lehetőségeket teremt. Előre viheti életünket. Na de milyen áron? Somogyi Bence Samu, a PGCC Pannonia Golf & Country kilencéves játékosának apukájával, Somogyi Györggyel számolgattunk, valós-e a kép, ami mifelénk a golfról az emberek fejében kialakult?

Felszerelés

Az ütőkből, táskából és az ezek szállítását könnyítő kocsiból (trolley) álló felszerelés így egyben megvéve olcsóbban jön ki. Ez a kezdők esetében 30–40 ezer forint. De évente új, egyre hosszabb ütők szükségesek. Természetesen a gyerekeknek is készítenek százezres ütőket, egy ilyen darabokból álló szettre a világ minden pénzét el lehet költeni.

Tagdíj

Ha gyermekünk kipróbálta a golfot – amire ingyen alkalma nyílik –, beléphet egy sportegyesületbe. Itt az éves tagdíj 30–50 ezer forint, viszont ha a szülő kifizette magának a saját, 200–300 ezer forintos díját, a gyermek ingyen játszhat.

Tábor

Golfműhelybe 20–40 ezer forintért már elvihető a kölök, itt hazai, illetve külföldi profi golfedzők segítségével készülhetnek. Továbbá havi 20–30 ezer forint ellenében lehetőség van csoportos oktatásra is.

Ruházat

Ez nem nagy összeg, sima póló és rövidnadrág is megteszi, egyedül egy speciális cipő szükséges, amelyből a márkás darabok 20 ezer forintnál kezdődnek. A junioroknál még nem, a felnőtt versenyeken már előírás lehet az olyan ruházat, amelynek ára félmilliónál kezdődik. Számolnunk kell már a kis golfjátékosok esetén is a 2-3 ezer forintos sapkával és kesztyűvel.

Versenyek

A hazai erőpróbákra a nevezési díj 30 ezer forint, ez magába foglalja egy nyári szezon 11 eseményét. A külföldi, általában háromnapos versenyek 250 euróba (77 500 Ft) kerülnek. Oda el is kell jutni, az utazás és a szállás összege a távolságtól és a helyszíntől függ.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

origo.hu

Vasbottal akarták belőlem kiverni, hogy magyarul beszéljek

hirtv.hu

Menet közben leállt egy repülő mindkét hajtóműve

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

nemzetisport.hu

NB II-es felkészülés: negyedik meccsét is megnyerte a Vasas