Sport

Csötönyi Sándor: Beperelem Kokót

(szs)

Létrehozva: 2015.06.16.

Kovács István olimpiai bajnok kemény jelzőkkel illette Csötönyi Sándor boksz­elnököt. Ezért a sportvezető várhatóan perre megy.

Egy internetes lapnak Kokó – más aktuális témák mellett – a honi boksz helyzetéről is beszélt. Megjegyezte, a szövetségi elnök, Csötönyi „nemzetközi szélhámos, suksükölve doktor”, aligha van valós doktori címe vagy diplomája, és szerinte érettségije sincs. Az olimpiai bajnok kijelentette, Csötönyi 2012-ben felajánlotta ne­ki, mivel 2015-ben nem kandidál a honi elnöki tisztségre, legyen Kovács az utóda. Ám amikor – olvasható Kovács nyilatkozata – kiderült, mekkora pénz felett diszponál a sportág első embere, Csötönyinek eszében sem volt visszavonulni.

A bokszszövetség Bakiban, az Európai Játékokon tartózko­dó elnöke ezekre reagálva azt mond­ta a Borsnak, hazatérte után személyiségi jogai megsértése miatt várhatóan bepereli Kovácsot.

– Illetékes helyekre eljuttatom az érettségi bizonyítványomat, amelyet fénymásoltattam – mondta Csötönyi. – Ha Kokót érdekli, nos, a biztonságtudományok doktora vagyok, sőt, a Business Schoolt is elvégeztem. Utóbbi képzési formában a kaszinók felső szintű irányítását tanultam, mivel abban a szakmában dolgoztam.

Felvetésünkre, miért nem tartotta be a szavát, azaz nem adta át az elnöki tisztet Kovácsnak, Csötönyi ezt válaszolta:
– Mert nem tehettem. A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség 2013-ban úgy rendelkezett, profi szervezetnél dolgozó ember nem ténykedhet amatőr szövetségi vezetésben, márpedig Pista a WBO európai alelnöke, supervisora. Alapvetően azért gyűlöl, mert azt hiszi, nem va­gyok szavahihető. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek