Sport

Blattert távollétében tapsolták az afrikaiak

(t. n.)

2015. május 29. péntek 11:15

Nem jelent meg az orvosi konferencián Joseph Blatter, a korrupciós botrányba keveredett FIFA-elnök. Ám az afrikaiak így is éltették.

Elbujdosott az embe­rek elől Sepp Blatter, aki csütörtökön nyitóbeszédet tartott volna a FIFA orvosi kongresszusán, de végül a szerdán kipattant botrány miatt meg sem jelent az eseményen. Mint ismert, az FBI nyomozásának hatására Zürichben a svájci ügyészség hét magas rangú FIFA-tisztviselőt állított elő, és további hét személyt vádol azzal, hogy huszonnégy éven keresztül összehangoltan 150 millió dollár (44 milliárd Ft) összegben csalt, fogadott el kenőpénzeket, illetve használt fel zsarolásra az Egyesült Államok területén.

Természetesen a mai FIFA-elnökválasztás előtt hatalmas port kavart a botrány, az UEFA lemondásra szólította fel a gyanúsítottak között ugyan nem szereplő, de szintén sárosnak vélt Blattert, akinek azonban esze ágában sincs visszavonulót fújni.

Pedig nagy a nyomás a svájci sportvezetőn, hiszen a szövetség legjelentősebb támogatói, többek között a Visa és a Hyundai jelezték, azonnali lépéseket várnak a FIFA hírnevének helyreállítása érdekében, különben kivonulnak.

Az UEFA a kongresszus elhalasztását kérte, egyben jelezte, hogy Blatter kihívóját, a jordániai Ali bin al-Husszein herceget támogatja, illetve kilátásba helyezte az elnökválasztás bojkottját.

Az UEFA távollétében is újraválasztható azonban Blatter, és meg is van a kellő támogatottsága. Az említett orvosi konferencián például Bissau-Guinea futballszövetségének elnöke, Manuel Lopes Nascimento az előadókat és az összes afrikait arra szólította fel, tapsolják meg a meg sem jelent Blattert, illetve válasszák meg őt ötödször is elnöknek. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szigorítják a KRESZ-t, ezentúl az erőszakos vezetést is büntetik

metropol.hu

Krausz Gábor bejelentése: jön a következő

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Trükkökkel segítik az üregi baglyok áttelepítését

origo.hu

Ezért lehet az energiatárolás 2022 egyik legnagyobb üzlete

astronet.hu

A hétvége horoszkópja: a Nap és az Uránusz új utat mutat nekünk

nemzetisport.hu

Női kézi: a román listavezetőnél folytatja Korsós Dorina

life.hu

Szörnyű tömegbaleset történt Budapesten: mentők érkeztek a helyszínre

origo.hu

Eltemették Gaspard Ullielt - fotók