Sport

Palkovics Krisztián: Szurkoljuk ki!

Vtr

Létrehozva: 2015.04.25.

Miután hetven év elteltével a magyar hokisok ott lehettek a legjobbak között a vb-n (2009), azt gondoltuk: csak ne­hogy me­gint évtizedeket kelljen várni. Ma itt az esély az újabb feljutásra. A döntetlen is elég!

– Persze öngyilkosság volna erre játszani – jegyezte meg a Borsnak Palkovics Krisztián, aki aktív részese volt a szapporói csodának, majd a svájci jutalomjátéknak. Az azóta visszavonult kiváló hokis ráadásul tovább hűtötte a kedélyeket:
– Többször vártuk hasonló helyzetben a divízió I. záró meccsét. Például rögtön a kiesés utáni évben, Szlovéniában.

Akkor a házigazdák nyertek (4-1), viszont Palkovics amondó, az a gárda jóval erősebb volt, mint a ma ránk váró lengyel.

– Ettől még nagyon nehéz meccs lesz – folytatta Krisztián. – A kiemelkedően erős kazahok csütörtökön csak 3-2-re verték a lengyeleket, míg mi 5-0-ra kaptunk ki tőlük. Ám úgy hiszem, képzettebb játékosaink vannak, jobb csapatokban játszanak, s még azt sem mondhatjuk, hogy a hazai pálya előnye egyértelműen őket segíti majd.

Palkovics az első négy partit a helyszínen tekintette meg, s most, hogy nem a jégen volt, hanem a lelátón, megint le­nyû­göz­te a fantasztikus szurkolótáborunk. Kell is majd a biztatás, hiszen a hangulat az eddigieknél is félelmetesebb lesz. A 15 ezres arénába az összes jegyet eladták, ezzel új nézettségi rekord születik a divízió I-ben. Igaz, a magyarok konvojban indultak Krakkóba, s legalább ötezren lesznek.

– Van olyan jó a csapatunk, hogy véghezvigye a bravúrt. Szurkoljuk ki! – így Krisztián. Szurkoljunk hát!

Az állás a záró kör előtt

1. Kazahsztán 14 pont
2. Magyarország 9 pont
3. Lengyelország 6 pont
4. Olaszország 5 pont
5. Japán 3 pont
6. Ukrajna 1 pont 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek