Sport

Ennyit kereshet Dárdai, ha bent marad a Herthával

MTI

Létrehozva: 2015.04.07.

Két évre szóló és hat számjegyű összeget tartalmazó vezetőedzői szerződést ajánlhat a Hertha BSC Dárdai Pálnak, ha a csapatnak sikerül a bennmaradás a német labdarúgó-bajnokság élvonalában a megbízott trénerként dolgozó magyar szakember vezetésével - írta kedden a Bild és a BZ című német lap.

A beszámolók szerint Dárdai Pál még mindig az utánpótláscsapat edzőjeként áll szerződésben a berlini klubbal, és havonta nagyjából 10 ezer eurót keres - ezzel a legrosszabbul fizetett trénerek között van a Bundesligában -, a bérét azonban visszamenőlegesen korrigálják, ha sikerül bennmaradni az élvonalban.

A "megmentői prémium" a hat számjegyű összegek kategóriájában középtájon helyezkedhet el, vagyis 500 ezer euró (150 millió forint) körül lehet.
    

Éves szinten hasonló összeget tartalmazhat az új, főállású vezetőedzői szerződés is, amelyet két évre kínál fel a klub, ha a Hertha BSC nem esik ki a Bundesliga első osztályából - írta a Bild és a BZ.
    

Dárdai - aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is - minderről azt mondta, hogy most nem a munkaviszonyról szóló megállapodás a legfontosabb, hanem a bennmaradás.

"Ha jól végzem a munkámat, akkor magától is megjön majd a szerződés" - mondta a 39 éves szakember.
  

Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, és játékos-pályafutása befejezése után is a klubnál  maradt. A vezetőedzői posztot február 5-én vette át. Az együttes azóta kiválóan szerepel, az utóbbi öt meccsen három győzelem és két döntetlen a mérleg, s 32 ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban. Pénteken Hannoverben lép pályára a csapat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek