Sport

A Győr után a Pápa a következő dominó a sorban?

Bors

Létrehozva: 2015.04.10.

Győr után Pápa is veszélyben van. Bíró Péter, az utóbbi futballcsapat tulajdonosa négymilliárd forintos csalás miatt feljelentette önmagát.

Dr. Bacsek György ügyvéd szerint nem szokatlan az önfeljelentés, mert ez enyhítő körülmény, ráadásul ezzel egy ideig el lehet kerülni az előze­tes letartóztatást. Mellesleg évekbe telik, mire megszületik az ítélet.

A két ügy nyomán talán jobban előtérbe kerülnek az MLSZ létszámcsökkentési tervei az él­vonalban, de egyelőre annak is örülhetnek, ha a két csapat befejezi a bajnokságot.

– A szövetség szabályzata szerint csak akkor van dolgunk, ha a klubot működtető gazdasági társaság elleni felszámo­lási vagy végelszámolási eljárás jogerőre emelkedik – mondta Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke. – A győriek végigjátsszák a szezont, és Pápáról sem kaptunk ezzel ellentétes híreket.

Szemán György, a pápaiak igazgatója nem is értette a klub miatt érzett aggodalmakat. Szerinte csak Bíró egyik cége, a Kézizálog Zrt. ellen indult eljárás, a csapatot működtető kft. tiszta:

– Legfeljebb az kérdéses, hogy a hátralévő nyolc forduló során ki tudjuk-e harcolni a további NB I-es tagságot.

Ez nyilván így igaz, ám ettől még előfordulhat az, hogy a nemrég elfogadott új törvény alapján hatósági zár alá veszik a tulajdonos vagyonelemeit. Így aligha rózsásak a pápai ki­látások... 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek