Sport

Dárdait először győzték le felnőttek edzőjeként

Bors

2015. február 15. vasárnap 21:30

Nagy várakozás előzte meg Dárdai Pál bemutatkozását a Hertha otthonában. Vereséggel kezdett, felnőttcsapat edzőjeként ez az első kudarca.

Jelentős teret szentelt a német sajtó Dárdai ma délutáni, berlini bemutatkozásának, a Hertha ideiglenes edzője hazai pályán igyekezett újabb győzelmet elérni a Freiburg ellen. A Berliner Zeitung címlapján szerepeltette a magyar válogatott szövetségi kapitányát, aki kiemelte: mivel az Olimpiai Stadionban nőtt fel, nem izgul. A Bild álomedzőként jellemezte, megjegyezve, játékosai, akik nagy gazemberek, okkal kedvelik. Mert hát Dárdai a tortaevést is engedélyezi az öltözőben, s ha egyikük a falra akarja kenni, megteheti.

– Amíg minden jól működik, addig semmit sem tiltok – mondta a szakvezető, aki a dohányzásra is fittyet hány, hiszen úgyis észreveszi, ha edzésen valaki fél méterrel kevesebbet fut a vártnál, ezt pedig már nem hagyja szó nélkül. Nem érdekelte, amikor korábbi játékostársa, Josip Simunic a csapatbuszon kebabot majszolt, miközben Marko Pantelic láncdohányzásával ment a társai idegeire.

Dárdait a berlini házszomszédai ki nem állják, ugyanis nyáron állandóan füvet nyír. Olyan hosszúságúra vágja a pázsitot, hogy kiállja a rágógumitesztet: akkor tökéletes a gyep, hogy ha kiköpi a rágóját, az megáll rajta, nem süllyed a fűszálak közé.

Dárdai sokszor szólt családi tragédiáiról, most a német bulvárlapnak elmondta: szerető családja, édesapja, felesége, három fia ad erőt a sorscsapások elviseléséhez. Megrázta 23 éves öccse, Balázs 2002-es szívhalála a futballpályán, rá nyolc évre édesanyja és egyik nagymamá­ja elhunytát követően a másik, 85 éves nagymamája segített neki.

– Hithű katolikusként azt tanácsolta: el kell fogadni a szeretteink távozását, máskülönben képtelenség élvezni az életet.

A mai bemutatkozás hazai pályán végül nem sikerült jól, a Freiburg 2-0-ra nyert. A Hertha focistái ólmosan játszottak, esélyük sem volt a pontszerzésre.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

metropol.hu

Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

A mesterséges megtermékenyítést szolgálják ezen a hazai klinikán

vg.hu

Felmérték, mire költik a családok a visszajáró SZJA-t

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

nemzetisport.hu

Fehérvár: ukrán középpályás érkezik a Dinamo Kijevtől

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista