Sport

Történelmet írt ma száguldásával Miklós Edit

(t)

Létrehozva: 2015.01.24.

Csoda! Harmadik lett a St. Moritz-i világkupa-viadal lesikló számában Miklós Edit. A magyar alpesisí-sport első világkupaérmét szerezte meg.

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a svájci St. Moritz lesiklópályáján Miklós Edit, hiszen életében először állhatott dobogóra világkupa-viadalon. A csíkszeredai születésű, a magyar állampolgárságot négy éve megszerző síelő azzal vált ismertté, hogy a tavalyi szocsi téli olimpián szintén lesiklásban hetedik lett.

Vk-versenyen az eddigi legjobb helyezése egy tavalyi ötödik hely volt. Mostani sikerében döntő szerepet játszott, hogy másodikként teljesítette a pályát, amikor azon még jobb minőségű volt a hó. Miklós 1:44.40-es idővel ért célba, amit csak a svájci Lara Gut és az osztrák Anna Fenninger tudott túlszárnyalni. A magyar síelőnek azért izgulni kellett, hiszen olyan nagyágyúk próbálták letaszítani a dobogóról, mint a 63 vk-dialalával csúcstartó amerikai Lindsey Vonn, illetve a 2012–2013-as idényben re­kordpontszámmal összetett első szlovén Tina Maze, de egyiküknek sem sikerült. Vonnak kezdetben sokáig jobb volt ugyan a részideje, ám a pálya közepén nagyot rontott, és végül csak 23. lett.

– Hihetetlen érzés, nagyon boldog vagyok – értékelt Miklós a Eurosportnak. – A pálya felső része remekül sikerült, ez volt az alapja a harmadik helynek. Nem gondoltam, hogy a dobogón végzek, de hittem magamban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek