Sport

Tenisz: Babos Tímea újra százas lett

jk

Létrehozva: 2014.10.28.

Újra a legjobb száz játékos között jegyzik Babos Tímeát. A teniszezőnő a hétvégi, franciaországi ITF-tornagyőzelme után huszonhárom helyet ugrott előre a világranglistán és már a 91.

Ráférne egy kis pihenő Babos Tímeára. A teniszező igencsak sűrű évet hagy maga mögött, a hétvégi, poi­tiers-i ITF-tornagyőzelme után Nantes-ban, Limoges-ben és Dubajban is pályára lép. Azaz, ha az utolsó állomás előtt sikerül újra fináléba jutnia és nyernie, akkor azért korábban befejezheti a szezont.

– Vasárnap döntőt játszott, holnap pedig újra ütőt fog – mondta a 21 éves teniszező édesapja, Babos Csaba. – Fizikailag is nagyon kimerítő ez a sorozatterhelés, de inkább fejben fárad el. A legtöbbször zenehallgatással próbál felfrissülni, de nagyon várja már a komolyabb pihenőt.

Timi idén mindössze húsz napot töltött itthon, az év többi részében versenyről versenyre járt, és persze készült. Igaz, volt értelme, amit a poitiers-i győzelme és a párosban aratott sikerei – Sydney-ben és Kuala Lumpurban nyert, döntős volt Wimbledonban és még három másik helyen – is bizonyítanak. A francia Kristina Mladenoviccsal egyre jobban összeszoktak, nem véletlen, hogy jövőre már egyeztetik versenyprogramjukat, hogy minél többet játszhassanak. – A pályán kívül is jó a kapcsolatuk, közös programokat szerveznek, s ez jótékony hatással lehet a játékukra is. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek