Sport

Leo Messit isteníti a kanadai teniszcsillag

jk

2014. október 9. csütörtök 14:15

Évek óta bérelt helye van a top 10-ben a hamarosan nálunk vendégeskedő Milos Raonicnak, aki Novak Djokoviccsal szerbül beszél. Edzője szerint a november közepén nálunk vendégeskedő montenegrói-kanadai teniszezőből hamarosan világelső lehet.

– Először jár Budapesten, vagy legalább átutazóban járt már nálunk?
– Nem ez lesz az első utam a magyar fővárosba – mondta a világranglista nyolcadik helyén álló játékos, aki a november 18-i Tennis Classics alkalmából adott interjút lapunknak. – Pedig elég közel születtem Magyarországához, Montenegrót azonban már gyerekkoromban elhagytuk, és innen Kanadából kiesik Közép-Kelet-Európa. Alig várom, hogy végre beszippantsak valamit abból a fantasztikus kultúrából, ami tulajdonképpen az én gyökereimhez is közel áll.

– Sokak szerint hihetetlen akaraterejének – is – köszönhető, hogy a legjobbak közé került idén. Ilyen egyszerű a sikerhez vezető út?
– Az akaraterő tanulható, persze kell hozzá adottság is. Analitikus, töprengő alkat voltam, matematikából például remek eredményeim voltak, tehát ez a fajta mentalitás megvolt bennem. Azt is megtanultam, hogy a siker nem jön egyik napról a másikra.

– Igaz, hogy gyerekkorában a jégkoronggal kacérkodott? Nyilván nem bánja, hogy a tenisz mellet kötött ki, mert manapság az egyik legismertebb kanadai sportoló.
 – Makacs ember vagyok, a tenisz pedig, mivel egyéni sportág, sokkal közelebb áll hozzám. A hoki Kanadában nemzeti ügy, persze, hogy megpróbáltam, de az én magasságommal azért nem olyan stabil az ember a jégen, mint a betonon. Büszke vagyok, hogy ismernek otthon, de azért a hokisok népszerűségével nem vetekedhetek.

– Állítólag nagy Barcelona rajongó, találkozott már a katalán futballcsapat valamelyik csillagával? Melyikükkel beszélgetne a legszívesebben?
– A barcelonai tornán már összefutottam egyikükkel-másikukkal. Hatalmas a presztízse annak a versenynek, számukra ez személyes ügy, imádom őket. S hogy kivel találkoznék? Leo Messivel a legnagyobb királlyal! Igazi zseni a pályán.

– Rettegnek gyilkos adogatásaitól, őn kinek az adogatásától tart a leginkább?
 – Azoknak az adogatásai a kellemetlenek, akik folyton variálják azokat. Mint például Roger Federer, Isnernek pedig alig lehet hozzászólni a szerváihoz.

– Milyen nyelven beszél edzőjével a horvát Ivan Ljubiciccsal vagy Novak Djokoviccsal? Milyen viszonyban van a világelsővel?
– Ivannal vegyes a dolog. A tenisz nyelve az angol, mi is így beszélünk, főleg, ha a másik trénerem, Riccardo Piatti is ott van, de azért egyszer-egyszer szerbül káromkodok, amit Ivan és persze Riccardo is ért. Novakkal nagyon emberi a kapcsolatunk, de elég ritkán tudunk amúgy igazából leülni beszélgetni. Inkább a játékosok partiján váltunk néhány szót, főleg angolul, de Novak szerbül szokott ugratni, persze én sem maradok adósa.

– Tartja a kapcsolatot szülőhazájával, Montenegróval?
– Inkább édesapám révén, ő nagy hazafi, tőle tanultuk, hogy ápolni kell a hagyományokat. Ilyen a nyelv, az ünnepek és persze figyelemmel kísérem, mi történik arrafelé.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akart lógni az igazoltatás elől egy somogyi autós, az abroncsaitól a rendőrök is elképedtek

sport.mandiner.hu

Már megint a svédeknek kedvezett a "végső visszaszámlálás"!

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

life.hu

Döbbenet: ez a gyönyörű nő lehet Vilmos herceg szeretője - Fotó

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír