Sport

Szalait a válogatottba követelik a szurkolók

(t)

Létrehozva: 2014.08.26.

A Bundesliga nyitányán gólt szerző Szalai Ádámot a válogatottba követelik a szurkolók. A Hoffenheim csatára eddig kegyvesztett volt Pintérnél, és semmi sem utal a reaktiválására.

Várható volt, hogy az NB I-es labdarúgókra épülő magyar válogatott kapcsán előbb-utóbb felerősödnek a Szalai Ádámot a csapatba követelő hangok. Miközben Pintér Attila szövetségi kapitány a kinevezése óta mellőzi a csatárt, a Hoffenheim légiósa a német bajnokság első for­dulójában góllal hívta fel magára a figyelmet. A Bundesligában négy hónap után újra betaláló játékos Facebook-oldalán sok hozzászóló gratulált Szalainak, többen pedig egyenesen visszakövetelik őt az Eb-selejtezőkre készülő, nem túl acélos válogatottba.

Mindenki számára ismert, Pintér zokon vette, hogy 2012 októberében Szalai a világ előtt élesen kritizálta a magyar futballt, a benne dolgozó szakembereket, az utánpótlásképzést. Habár a kapitány munkába állása után kétszer is beszélt a játékossal, és kategorikusan nem zárta ki Szalai meghívását, a nézőpontok mégsem kerülhettek közelebb egymáshoz, hiszen a játékos még egyszer sem szerepelt Pintér keretében. Idén tavasszal szakmailag is meg lehetett indokolni a csatár háttérbe szorítását, hiszen a Schalkéban alig jutott szóhoz. Ám a nyári klubváltása új helyzetet teremtett, hiszen Hoffenheimben ismét első számú ékként számolnak vele, és ő meg is hálálja a bizalmat.

Természetesen megkerestük Pintért, hogy az igen fontos tétmérkőzésekre változtat-e eddigi elképzelésén és beválogatja-e Szalait, ám választ nem kaptunk. A játékost is próbáltuk elérni, de nem jártunk sikerrel. A kapitányt jól ismerők szerint igen kevés az esély, hogy Szalai meghívót kap az északírek elleni meccsre. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek