Sport

Máltai szponzor fizeti a Haladásnál a légiósokat?

S. T. R.

Létrehozva: 2014.08.13.

Nagyot fordult a világ Szombathelyen. Az eddig magyar focistákra építő Haladás a zeniten túl lévő olasz és brazil légiósokat venne. A rájuk költött temérdek pénzből akár megtarthatnák az értékeiket…

Könnyen lehet, hogy új klubmodell születik a Haladásnál. A vasiak eddig azzal vívtak ki elis­merést, hogy légiós nélkül, vagy­is kizárólag magyar focistákkal értek el ragyogó sikereket, miközben egyre-másra neveltek ki olyan tehetségeket, akiket jó pénzért értékesítettek. Kovács Istvánt több mint 150 millió forintért vitte a Videoton, Ugrai Roland a Fradiba, Tamás Krisztián az olasz Milanba, míg Németh Márió a Diósgyőrbe ment, szintén súlyos bankókötegekért, és a jelenlegi legnagyobb talentum, Radó András iránt is nagy a kereslet.

Fiatal, jórészt szombathelyi kötődésű játékosok alkotta együttes formálódott, ezek után sokaknak leesett az álluk, hogy éppen a Hali kacérkodik öregedő olasz és brazil sztárok meg­szerzé­sével. Ahogy a Bors a múlt héten megírta, a lassan 37 éves Tommaso Rocchit és a 34 esztendős Emílson Cribarit egy olasz marketinges, Massimiliano Caroletti hozná Magyarországra. A vasiak új partnerének lé­leg­zet­el­ál­lító múltja van: korábban pornóban utazott, színészként és producerként is megmártózott a szakmában.

Tóth Miklós, a Haladás labdarúgócsapatának ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elárulta, Rocchiék tegnap Szombathelyen jártak, csakhogy van egy kis bökkenő, a megszerzésükre anyagi segítségre, szponzorra lenne szükség. Úgy tudjuk, a korábbi Lazio-gólvágó Rocchi és a szintén jelentős itáliai múlttal rendelkező Cribari havi 4-5 millió forintos fizetésért jönne – a tetemes összeget a haladasfc.nyugat.hu szerint egy máltai cégcsoport állná, amely mezszponzorként szállna be az üzletbe.

Halmosi Péter, a Haladás legismertebb játékosa megdöbbent az erősí­tések hallatán, és nem is tagadta, furcsának tartja, ha rájuk van pénz, akkor a saját értékeikre miért nincs. Megkerestük Illés Bélát, az Illés Akadémia első emberét, aki résztulajdonos a Haladásban is. – Nem vagyunk saját magunk ellenségei – felelte. – Ha nem kell fizetnünk a légiósokért, és erősítést jelentenek, miért ne jöhetnének? Ugyanakkor továbbra is a fiatalok csapatba építése az elsődleges cél. Igyekszünk garanciákat kérni az üzleti partnereinktől, hiszen mi is tudjuk, hogy nem minden külföldi szerepvállalás sült el jól idehaza.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek