Sport

Gera: a góljaim miatt tiszteljenek!

jk

Létrehozva: 2014.08.08.

Gyorsan visszailleszkedett a tíz év után hazatért Gera Zoltán. Talán csak hatéves kislányának, Hannának okozott apróbb gondot az országváltás, elvégre ő még Angliában látta meg a napvilágot.

Tíz év után újra az Üllői úton futballozik Gera Zoltán. A West Bromwichnál és a Fulhamnél szerepelt futballista gyorsan beilleszkedett. Igaz, még nem váltotta meg a világot, a Fradi két bajnokiján csak egy gólpasszal hívta fel magára a figyelmet. Mégis valóságos idolnak számít a szurkolók és a játékostársak körében is a 35 éves labdarúgó. 

– Ennek nincs nagy jelentősége, jó érzés, hogy felnéznek rám, de sokkal fontosabb, hogy a mostani játékom, góljaim miatt tiszteljenek – mondta Gera, aki tíz évvel ezelőtti távozása idején szerzett 11 góljával komoly szerepet játszott abban, hogy az FTC bajnokságot nyert.

– Persze némi felelősséggel is jár ez, igyekszem minél többet dolgozni azért, hogy újra százszázalékos állapotba kerüljek, és a legnagyobb hasznára legyek a csapatnak. Egyelőre meccshiányom van, idő kell ahhoz is, hogy megszokjam a társakat.

Mindenesetre az irányító már-már az angliait megközelítő profi körülmények között készülhet. Már csak az ehhez hasonló színvonalú játékkal adós a gárda. Talán majd a hét végén, a Chelsea ellen. – Kellemes emlékeim vannak a Chelsea-ről, két gólt szereztem ellenük, Mark Schwarzerrel, a kékek cserekapusával pedig évekig együtt játszottam a Fulhamnél, szóval régi barátként üdvözöljük majd egymást.

Gera egyébként hamar megtalálta a helyét itthon, talán csak nagyobbik gyermekének, a hatéves Hannának voltak apróbb gondjai, hiszen még Angliában kezdett iskolába járni. – Gondom lesz rá, hogy ne felejtse el az angol nyelvet, hiszen – ellentétben velem – gyorsan és játszva megtanulta. Később nyilván hasznát veszi majd – fejezte be Gera.

Gólínség a sérülés miatt

Gera – tétmeccsen – meglehetősen régen, 2012. december 22-én talált legutóbb a kapuba. Akkor, a West Brom játékosaként lőtt gólt a Norwichnak. Igaz, súlyos térdszalagsérülése miatt hónapokat kihagyott, illetve csak csereként jutott szóhoz, és az elmúlt idényben mindössze hat alkalommal játszott a WBA kezdőcsapatában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek