Sport

Élete sikerét érte el a rákból gyógyult futó

T. R.

Létrehozva: 2014.08.19.

Antje Möldner-Schmidt négy évvel azután, hogy nyirokrákot állapítottak meg nála, élete legjobb sporteredményét érte el. Persze a legnagyobb sikere maga a gyógyulás.

Nem csoda, hogy a harmincéves német futónő sírva ünnepelte Európa-bajnoki címét Zürichben. Először leborult a földre, majd a könnyei is kicsordultak, miután elképesztően szoros versenyben maga mögé utasította ellenfeleit, többek között az esélyesebbnek hitt svéd Charlotta Fougberget és a finn Sandra Erikssont is.

– Hihetetlen, mennyire boldog vagyok – mondta a hatalmas ünneplés után Antje. – Nagyon mélyen érintett a közönség szeretete, csak vitt és vitt előre. Miután beértem, szinte már sok is volt az éljenzés, zavarba hozott, egyszerűen túlcsordultak bennem az érzelmek. Az éremátadás hab volt a tortán, hát csoda, hogy elbőgtem magam újra?

Antje ikertestvérével, Berittel kezdett el futni Potsdamban, de Berit sérülés miatt korán abbahagyta. Antje 1500 méteren versenyzett, német bajnok és korosztályos Európa-bajnoki harmadik lett, mégis 2008-ban a 3000 méteres akadályfutásra váltott. 2009-ben nyert a csapat Eb-n, de 2010-ben rákot diagnosztizáltak nála. Négy kemoterápiás kezelésen vett részt, közel két idényt kellett kihagynia, 2012-ben tért vissza a helsinki Eb-n, ahol bronzérmet szerzett. Már az is káprázatos eredmény volt, de a mostani aranyérem még azon is túltesz.

– Mindkét riválisom jobb eredményekkel érkezett, de nagyon akartam a sikert – mesélte Antje. – Korábban is volt akarat­erőm, de most még tudatosabb vagyok, talán az előzmények miatt… Charlotta elképesztő ellenfélnek bizonyult, máskor az utolsó vizes akadályt lassan vettem, most agresszíven léptem át rajta, ez az elszántság volt a döntő. Egyébként gyors futam volt, iszonyatosan fáradt voltam közben, szinte nyöszörögtem, de nagyon-nagyon akartam. Hát ez lett a vége…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek