Sport

Cseh László újra Európa-bajnok lett

Bors

Létrehozva: 2014.08.20.

Hatalmas hajrával, rendkívül szoros versenyben ötödszörre is Európa-bajnok lett 200 méter férfi vegyes döntőben Cseh László. Gyurta Gergely 1500 méteren a hatodik helyen végzett, Kozma Dominik pedig a 200 méter gyors döntőjében negyedik lett.

Három döntő vonultatott fel szerdán magyar versenyzőket a berlini Európa bajnokságon. Cseh László sorozatban ötödik Európa-bajnoki címét nyerte meg 200 méter vegyesen. Laci a pillangó után Deibler mögött a második helyen fordult, de háton már az élre állt, száznál már 73 századdal vezetett. Heintz, Pavoni, Deibler és Cseh együtt úszott az utolsó 50 méteren. Cseh végül szenzációs hajrával, ismét Európa-bajnok lett. Hét század másodperccel megelőzve a német Philip Heintz-et.

Gyurta Gergely 1500 döntőn a hatodik helyen végzett. Az elején szépen tartotta magát a harmadik helyen. 350 méternél 5 másodperccel volt lemaradva a vezető Paltrinieri mögött. Azonban Gyurtára féltávnál hárman is felúsztak, végül visszacsúszott a hatodik helyre.

200 méter gyors döntőn Kozma Dominik a negyedik helyen végezett. Az első 50 méter után mindössze két századdal Sztjepanovics mögött fordult a harmadik helyen. 150 méternél együtt úszott a szerbbel és a német Biedermannal, de az utolsó harminc méterre elfáradt, így végül lemaradt a dobogóról.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek