Sport

18 év után nyert újra Magyar Kupát Kabát

(turcsik)

Létrehozva: 2014.05.26.

Kabát Péter hajnali ötig ünnepelte az Újpesttel a Magyar Kupa-győzelmet. A 36 éves csatár igazi kupaspecialista, az első diadalát 18 évvel ezelőtt aratta, és csúcsra ért Bulgáriában is.

Hosszúra nyúlt az újpesti fieszta a Diósgyőr elleni, tizenegyesekkel megnyert Magyar Kupa-döntő után. A játékosok, köztük a rengeteg nagy csatát megélt Kabát Péter is hétfő reggelig ünnepelte a klub történetének kilencedik diadalát a sorozatban. Az újpesti városháza erkélyén az indulókat a szurkolókkal együtt önfeledten éneklő csatár közel sem számított „elsőbálozónak”, hiszen pályafutása harmadik kupagyőzelmét aratta.

Kabát már akkor magasba emelhette a Magyar Kupát, amikor néhány játékostársa még óvodás volt, először ugyanis 18 évvel ezelőtt, a Honvéddal ért révbe. A következő nagy pillanatát 2002-ben élte meg, amikor légiósként a bolgár Levszki Szófiával bajnok és kupagyőztes lett, és most már 2014. május 25-e is örökre emlékezetes marad a számára.

– Szenzációs volt a vasárnap este, hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült trófeát nyernem az Újpesttel, meg tudtuk örvendeztetni a szurkolóinkat, és valamelyest kárpótoltuk őket a gyenge bajnoki szezonért – mondta a sok énekléstől rekedtes hangon Kabát. – A lecserélésemet követően idegőrlő volt a kispadról követni az eseményeket. Hála az égnek, a srácok lába nem remegett meg a büntetőknél, így kiélvezhettük a diadal mámorát.

Nagyon édes ez a si­ker a számomra, de nem tudnék sorrendet felállítani a három kupagyőzelmem között. A Honvéddal fiatalon ünnepelhettem, a Levszkinél az ősi rivális CSZKA Szófia ellen szabadrúgásból gólt is szereztem a döntőben, míg a mostani azért feledhetetlen, mert az Újpest sokat jelent a számomra.

A héten eldől az EL-indulás

Bármelyik pillanatban megér­kezhet a válasz az Újpest méltányossági kérelmére, amit azért nyújtott be a klub az európai fociszövetségnek (UEFA), hogy a cégváltás körülményeire tekintettel mégiscsak engedélyezze az Európa Liga-indulást. Ha elutasító válasz érkezik, akkor a döntő vesztese, a Diósgyőr indulhat a lila-fehérek helyett a nemzetközi kupában.

Bizonytalan, mit hoz a jövő

A kupadiadalban is döntő érdemeket szerzô két meg­határozó újpesti játékosnak, Balajcza Szabolcsnak és Kabát Péternek továbbra is bizonytalan a jövője. Korábban egyikük sem írta alá a jelentős fizetéscsökkentéssel járó szerződéshosszabbítási ajánlatot, ám mindketten szeretnének maradni, és abban bíznak, hogy sikerül megállapodniuk Roderick Duchatelet tulajdonossal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek