Sport

Szivós: nem hittem, hogy ennyien szeretnek

J. K.

2014. április 10. csütörtök 11:15

Szivós Mártont a csapattársak és a szurkolók szeretete és biztatása ösztönzi. A napokban szívműtéten átesett világbajnok pólós tegnap hagyta el a városmajori klinikát.

Tegnap reggel kiengedték a városmajori szívklinikáról Szivós Mártont, akit népes küldöttség várt a kapuban. Igaz, főleg médiamunkások, fotósok üdvözölték a pénteki, Vasas elleni győztes meccs után szívkatéterezésen átesett világbajnok vízilabdázót. Korábbi csapattársa, a válogatott kapusedzője, Gergely István jött érte a klinikára.

– Előző este hívott fel, hogy szeretné, ha érte mennék, és természetesen örömmel tettem eleget a kérésének – mondta Gergely. Elárulta azt is: a hazatérés előtt még beugranak valahová, hogy nyugodtan és négyszemközt át tudják beszélni az elmúlt napok történéseit.

– Szinte örökkévalóságnak tűnt ez a néhány kórházban töltött nap, de az első ijedtségen már túl vagyok – osztotta meg gondolatait Szivós Marci. – Nem hittem volna, hogy ennyien ismernek és szeretnek, és ez a tudat is segít abban, hogy még elszántabban készüljek a visszatérésre. Nagyon köszönöm a sok-sok biztató szót, a sok-sok pozitív energiát, amelyből erőt meríthettem.

A szegedi játékosnak a jövő héten kell először kontrollra jelentkeznie, akkor derül ki, mikor kezdheti el a könnyített edzéseket, és hathetes vizsgálat után dől el, van-e esélye arra, hogy beverekedje magát az Eb-csapatba. Ha minden jól alakul, hamarosan vízbe szállhat. Sőt már a hét végi, OSC–Szeged mérkőzésen is ott lesz, igaz, egyelőre a lelátóról szurkol majd a fiúknak.

– Marci egyelőre nem játszhat, de már a jelenléte is sokat segíthet a csapatnak – mondta a játékosát visszaváró szegedi edző, Vincze Balázs.

Hálás a megmentőinek

Marci a kijövetele alkalmából tartott rögtönzött sajtóbeszélgetésen elmondta, nagyon hálás annak a családnak is, amely tartotta benne a lelket, amíg csapattársa, Tóth Márton visszament érte a Komjádi uszodához, miután kiderült, állapota olyan rossz, hogy feltétlenül kórházba kell vinni. A jövőben meg fogja keresni őket, hogy köszönetet mondjon. A pólós elmondta azt is, hogy olyan történt vele, ami bárkivel előfordulhat, mindez nem fogja befolyásolni az életét, nem marad benne félsz, ugyanúgy él és ugyanúgy edz, mint eddig.

– Pihenni talán többet fogok, sajnos elég rossz alvó vagyok – mondta mosolyogva. 

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

ripost.hu

Nádai Anikó babát vár – Weisz Fanni hiába próbálkozott, ezt mondta 4 éve

life.hu

Hivatalos adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg az elmúlt 24 órában

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Metró alá löktek egy nőt, azonnal szörnyethalt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?